ua en ru

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 4 травня

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 4 травня Ілюстративне фото (РБК-Україна)

За останню добу виявлено 418 нових випадки інфікування коронавірусом

Темпи поширення коронавіруса в Україні істотно не знижуються. Щодня COVID-19 інфікуються близько півтисячі українців. За минулу добу зафіксовано 418 нових випадки зараження. Станом на 4 травня офіційне число людей з діагнозом COVID-19 складає 12331. В результаті ускладнень, викликаних інфекцією, померли 303 особи. Число видужалих на сьогодні становить 1619 пацієнтів. Детальніше про географію поширення коронавіруса, а також статистика Моз - у матеріалі РБК-Україна.

Спалах захворювання стався у центрі екстреної медичної допомоги Івано-Франківська

В Івано-Франківську захворіли 12 співробітників обласного клінічного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. За даними голови облдержадміністрації Віталія Федоріва, з усіх інфікованих регіону 223 хворих - медичні працівники.

У Києві зростає кількість інфікованих, які потребують госпіталізації

Мер столиці Віталій Кличко поінформував про 24 мешканців міста, які захворіли на коронавірус за добу. За його словами, незважаючи на те, що кількість заражених скорочується, одночасно зростає число інфікованих, які потребують госпіталізації. Крім того, Кличко повідомив про ще один летальний випадок хвороби. Столичний градоначальник поінформував киян, що в місті для дезінфекції почнуть застосовуватися дрони, які зазвичай використовуються для обробки полів пестицидами.

В Одеській області зростає кількість заражених

Голова облдержадміністрації Максим Куций повідомив про 427 інфікованих мешканців регіону. "У Подільську кількість пацієнтів із підтвердженим діагнозом "коронавірусна інфекція“ складає 195 осіб. З 18 нових випадків виявлених на Одещині за добу, 17 зафіксовано у Подільську. Наша група експертів медицини катастроф продовжує працювати у місті та надавати допомогу всім потребуючим", - заявив Куций.

Дані на 9:30

У країні 4 травня підтверджені 12331 випадок інфікування коронавірусів. З них за останню добу - 418.

Кількість летальних випадків зросла до 303, вилікувалися 1619 пацієнтів.

  • Вінницька область - 436 випадків;
  • Волинська область - 340 випадків;
  • Дніпропетровська область - 460 випадків;
  • Донецька область - 81 випадок;
  • Житомирська область - 430 випадків;
  • Закарпатська область - 531 випадок;
  • Запорізька область - 285 випадків;
  • Івано-Франківська область - 984 випадки;
  • Кіровоградська область - 401 випадок;
  • м. Київ - 1535 випадків;
  • Київська область - 853 випадки;
  • Львівська область - 506 випадків;
  • Луганська область - 37 випадків;
  • Миколаївська область - 161 випадок;
  • Одеська область - 427 випадків;
  • Полтавська область - 227 випадків;
  • Рівненська область - 750 випадків;
  • Сумська область - 112 випадків;
  • Тернопільська область - 896 випадків;
  • Харківська область - 361 випадок;
  • Херсонська область - 139 випадків;
  • Хмельницька область - 116 випадків;
  • Чернівецька область - 1887 випадків;
  • Черкаська область - 312 випадків;
  • Чернігівська область - 64 випадки.Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 4 травня

Статистика по областях на 4 травня

Чернівецька область - 1818 інфікованих. Область лідирує в Україні за кількістю заражених коронавирусной інфекцією людей. Так, за останню добу, за повідомленням ОДА, в регіоні з'явилося 73 нових хворих, більше 30 з яких – у місті Чернівці. Перше зараження в області також виявилося першим в Україні. Воно було підтверджено 3 березня.

Київ - 1511 інфікованих. За даними РНБО, у Києві за минулу добу кількість нових заражень COVID-19 зменшилася більш ніж у два рази і склало 17 осіб порівняно з 24-ма за попередній день. Захворіли 6 жінок, 10 чоловіків і одне немовля. Також повідомляється про чергове летальний випадок від коронавіруса. Перший випадок COVID-19 в столиці був підтверджений 16 березня.

Івано-Франківська область - 965 інфікованих. На Прикарпатті за останню добу виявлено 23 нових випадки захворювання, а число померлих від коронавіруса зросла до 54 осіб. Про це повідомляє система моніторингу поширення епідемії. Перший випадок COVID-19 в області був виявлений 19 березня.

Тернопільська область - 868 інфікованих. За останню добу в Тернополі коронавірус був підтверджений у чотирьох медичних працівників. Крім того, захворювання виявлено у трьох мешканців Тернополя, які контактували з хворими. Перше зараження було виявлено в регіоні 20 березня.

Київська область - 784 інфікованих. За інформацією місцевої ОДА, в області на сьогодні офіційно підтверджено 784 випадку зараження COVID-19, з яких 73 – у дітей, 90 – у медичних працівників. За минулу добу виявлено 37 нових випадків. Вперше інфекція в області була виявлена 17 березня.

Рівненська область - 726 інфікованих. За інформацією ОДА, у селі Познань Рокитнівського району виявили 6 осіб, інфікованих коронавірусом, у зв'язку з чим тут посилили карантин і встановили блокпост. Перше зараження в області було офіційно підтверджено 27 березня.

Закарпатська область - 508 інфікованих. Сьогодні на Закарпатті зафіксовано 10-я смерть від ускладнень Сovid-19. За інформацією департаменту охорони здоров'я ОДА, помер пенсіонер з Рахівського району. Перше офіційне підтвердження COVID-19 в регіоні було зафіксовано 26 березня.

Львівська область - 473 інфікованих. Сьогодні в області підтверджено 15-й летальний випадок від COVID-19, про що повідомили у Львівському штабі по боротьбі з поширенням коронавіруса. Перший випадок захворювання був зафіксований в регіоні 20 березня.

Дніпропетровська область - 448 інфікованих. За минулу добу, за повідомленням ОДА, в області лабораторне підтвердження отримали 13 нових випадків COVID-19. Захворіли 8 жителів Дніпра і п'ятеро – з Кривого Рогу. 19 березня на Дніпропетровщині вперше була виявлена коронавірусна інфекція.

Вінницька область - 435 інфікованих. За повідомленням голови облдержадміністрації, сьогодні в регіоні зафіксована четверта смерть від коронавіруса. Померла 66-річна вінничанка, у якій крім COVID-19 були інші хронічні захворювання. Перший випадок коронавіруса в області був діагностований 25 березня.

Житомирська область - 423 інфікованих. За даними місцевої ОДА, на Житомирщині за останню добу підтверджені 30 нових випадків зараження. Найбільше число хворих – 148 осіб спостерігається в Житомирі, 85 – в Коростені та 79 – у Бердичеві. Перше інфікування в області підтверджено 12 березня.

Одеська область - 409 інфікованих. На сьогоднішній день область вийшла в лідери за кількістю заражених за добу. За інформацією міністра охорони здоров'я України, за минулий день число випадків COVID-19 в Одеському регіоні становила 80 осіб. Вперше коронавірус тут підтвердився 24 березня.

Кіровоградська область - 397 інфікованих. Сьогодні в місцевій ОДА повідомляється про п'яти видужали від COVID-19, серед яких 13-річна дитина, а також медичні працівники. Перше зараження коронавірусом в області було виявлено 29 березня.

Харківська область - 348 інфікованих. За інформацією ОДА, на сьогодні в області підтверджено 350 випадків COVID-19, госпіталізовано 133 людини, а 172 перебувають на самоізоляції. Троє хворих перебувають у реанімації, у тому числі – два медика. Також повідомляється про нових летальних випадках – померли харків'яни 61 і 70 років. Перше інфікування коронавірусом в області виявлено 28 березня.

Волинська область - 324 інфікованих. станом на сьогодні в регіоні виявлено 324 випадки інфікування коронавірусом, в тому числі 64 людина одужали, шість – померли. За останню добу кількість хворих зросла на 9 чоловік. Перший випадок COVID-19 в області був офіційно підтверджений 25 березня.

Черкаська область - 308 інфікованих. За повідомленням мера Черкас, на сьогодні в Черкаській міській інфекційній лікарні з COVID-19 перебуває 14 пацієнтів, з них п'ятеро – у важкому стані. Перший випадок коронавіруса був зафіксований в області 22 березня.

Запорізька область - 275 інфікованих. За повідомленням обласного лабораторного центру МОЗ України, на сьогодні в області COVID-19 виявлений у 275 жителів, серед яких -27 дітей. Число хворих медиків в регіоні досягло 53-х. Тут перший випадок зараження коронавірусом був зафіксований 25 березня.

Полтавська область - 222 інфікованих. За останню добу кількість заражених COVID-19 в області зросло на 10 осіб. У Кременчуцькому районі, за даними місцевої РДА, лабораторно підтверджено 8 випадків коронавіруса, у тому числі чотири – летальних. Також повідомляється, що лікар районної лікарні знаходиться у важкому стані. Перший випадок COVID-19 в Полтавській області був виявлений 27 березня.

Миколаївська область - 149 інфікованих. Місцева ОДА повідомляє про 12 нових випадків зараження COVID-19 за останню добу. А загальне число інфікованих в області збільшилася до 161 особи, з яких 40 – медики. Найбільше число заражених: 53 людини – в Домановском районі, 41 – у Вознесенському, 22 – в Южноукраїнську, 19 – в Новоодесском, 11 осіб – у Миколаєві. Перше офіційне підтвердження COVID-19 в регіоні було зафіксовано 11 квітня.

Херсонська область - 136 інфікованих. За повідомленням мерії, в області за минулу добу підтверджений один випадок нового захворювання у 53-річного жителя Голій Пристані. Він знаходиться в лікарні у стані середньої тяжкості. Всього на сьогодні в області налічується 139 інфікованих COVID-19, з яких 52 людини одужали, два – померли. Вперше інфекція в регіоні була виявлена 25 березня.

Хмельницька область - 115 інфікованих. Місцева ОДА інформує про новий летальний випадок від коронавіруса. Помер 67-річний пацієнт з Кам'янець-Подільського району, який раніше був директором Кам'янець-Подільського цементного заводу. Перший випадок зараження COVID-19 в області було виявлено 27 березня.

Сумська область - 110 інфікованих. На Сумщині сьогодні коронавірус вперше виявлений в Сумському районі, про що інформує обласний лабораторний центр. Всього у регіоні на сьогодні офіційно підтверджено 110 випадків інфікування COVID-19, з яких чотири – летальних. Перше зараження коронавірусом в області сталося 25 березня.

Донецька область - 70 інфікованих. За останню добу в Донецькій області не зафіксовано нових випадків зараження коронавірусом. Перший офіційний випадок коронавіруса в регіоні отримав підтвердження 18 березня.

Чернігівська область - 54 інфікованих. За повідомленням ОДА, за останню добу в області виявлено 8 нових випадків інфікування COVID-19: захворіли 7 жителів Боровицького району і одна жінка із селища Варва. Також повідомляється про чергову смерть хворий з Варвинського району. Перший випадок зараження в регіоні стався 26 березня.

Луганська область - 37 інфікованих. За минулу добу в Луганській області, як і на Донеччині, не було виявлено нових хворих коронавірусом. Крім того, тут виявлено найменшу кількість позитивних тестів з COVID-19. Вперше коронавірусна інфекція в області була підтверджена 25 березня.