ua en ru

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 24 квітня

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 24 квітня Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Кількість заражених коронавірусом зросла у всіх областях України

В Україні зафіксовано рекордна кількість заражених коронавірусом за добу. За даними Міністерства охорони здоров'я, новими інфікованими за 24 години стали 477 осіб. За весь час епідемії в Україні виявлено 7647 інфікованих, померло 193 українців, вилікувалися 601.

Найбільшу кількість заражених зафіксовано в Чернівецькій області та Києві. Детальніше про географію поширення коронавірусу, а також статистика МОЗ - в матеріалі РБК-Україна.

Нові випадки COVID-19 в Україні

У трьох реабілітаційних центрах міста Підгороднє Дніпропетровської області виявили спалах інфікування коронавірусів. На даний момент там зафіксовано 26 підтверджених діагнозів. За фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хвороб прокуратура відкрила справу.

Крім того, в Дніпропетровській області підтвердили 29 нових випадків інфікування:

  • в Дніпрі - 10,
  • в Кривому Розі - 10,
  • в Дніпровському районі - 3,
  • в Першотравенську - 3,
  • в Петриківському районі - 1.

В Одесі COVID-19 зафіксовано в будинку для літніх людей. Діагноз там підтвердився у п'яти чоловік. З них три випадки - у медпрацівників.

Джерело інфікування медпрацівників в Бердичеві

Одна з медпрацівників Бердичева спілкувалася з людиною, яка повернулася з-за кордону. Від нього вона інфікована коронавірусів, а потім заразила своїх колег, не знаю про наявність у себе вірусу.

Лікарні заповнені інфікованими COVID-19 на 20%

Глава МОЗ Максим Степанов заявив про те, що українські лікарні першої хвилі заповнені пацієнтами тільки на 15-20%. Правда, в деяких лікарнях заповнення досягає 50%. Але незважаючи на це, дефіциту лікарняних ліжок немає.

"Але хочу підкреслити, що в нас визначені лікарні першої хвилі, визначені лікарні другої хвилі і визначені алгоритми за яких обставин ми починаємо переходити на інший рівень. На сьогодні ніяких підстав ні в одному регіоні України немає для того, щоб стверджувати, що не вистачає ліжок або лікарні, не приймають хворих Коронавірусние хворобою. Ситуація повністю контрольована ", - додав він.

Число інфікованих перевищило 7,5 тис.

За офіційними даними, на ранок 24 квітня кількість хворих коронавірусом в Україні зросла до 7647. Більше тисячі випадків зараження зафіксовано в Чернівецькій області та Києві. Найнижчий рівень захворюваності зберігається в Чернігівській області та східних регіонах країни.

За добу видужало майже 100 пацієнтів, а загальна кількість випадків одужання досягло 601.

Дані про захворюваність в регіонах:

  • Вінницька обл. - 370 випадків (51 видужав)
  • Волинська обл. - 203 випадки (26 одужали)
  • Дніпропетровська обл. - 195 випадків (11 одужали)
  • Донецька обл. - 24 випадки (10 одужали)
  • Житомирська обл. - 309 випадків (4 одужали)
  • Закарпатська обл. - 260 випадків (27 одужали)
  • Запорізька обл. - 163 випадки (25 одужали)
  • Івано-Франківська обл. - 684 випадки (27 одужали)
  • м. Київ - 1122 випадки (53 одужали)
  • Київська обл. - 505 випадків (38 одужали)
  • Кіровоградська обл. - 283 випадки (35 одужали)
  • Львівська обл. - 298 випадків (39 одужали)
  • Луганська обл. - 27 випадків (3 одужали)
  • Миколаївська обл. - 103 випадки;
  • Одеська обл. - 169 випадки (8 одужали)
  • Полтавська обл. - 161 випадок (12 одужали)
  • Рівненська обл. - 437 випадків (39 одужали)
  • Сумська обл. - 90 випадків (34 одужали)
  • Тернопільська обл. - 532 випадки (45 одужали)
  • Харківська обл. - 118 випадків (12 одужали)
  • Херсонська обл. - 77 випадків (11 одужали)
  • Хмельницька обл. - 65 випадків (7 одужали)
  • Черкаська обл. - 234 випадки (36 одужали)
  • Чернівецька обл. - 1199 випадків (45 одужали)
  • Чернігівська обл. - 19 випадків (3 одужали).

Статистика по областям на 24 квітня

Чернівецька область - 1140 інфікованих. У регіоні за добу померли від коронавирусу 4 інфікованих, з них 2 медики. Всього в регіоні зафіксовано 30 летальних випадків хвороби. За інформацією влади, одужали 37 пацієнтів. За добу заразилися 87 мешканців області. Вперше в Україні інфіковані COVID-19 зареєстровано в області 3 березня.

Київ - 1059 інфікованих. За добу в столиці заразилися 70 осіб. За інформацією мера Віталія Кличка, захворіли 34 жінки у віці від 21 до 84 років і 29 чоловіків у віці від 26 до 71 року, а також 2 дівчини і 5 хлопців до 17 років. Госпіталізовано 24 киянина. Також у столиці зафіксовано ще один летальний випадок. Спалах хвороби за ці дні - це результат усіх активностей у Вербну неділю. Наступною хвилею, приблизно за тиждень, підуть ті, хто був на Великдень у храмах, приймав гостей чи відпочивав на природі. Я ще раз нагадаю, поминальні дні перенесені на 6 червня", - заявив Кличко. За весь час пандемії вилікувалися 45 пацієнтів. Перший випадок інфікування COVID-19 зафіксовано у Києві 16 березня.

Івано-Франківська область - 644 інфікованих. Міністерство охорони здоров'я повідомило про зараження 55 жителів регіону за добу. Вперше коронавірус в області зафіксовано 19 березня.

Тернопільська область - 499 інфікованих. За останні 24 години підтверджено 28 нових випадків інфікування. Перші хворі коронавірусом на Тернопільщині зареєстровано 19 березня.

Київська область - 451 інфікований. 61 одна особа в регіоні заразилася за останню добу. У Вишневому підтверджено зараження COVID-19 у 78 мешканців гуртожитку, де виявлено ​​спалах захворювання. Серед заражених 16 дітей і двоє працівників гуртожитку. Перші дані про коронавірус у регіоні зафіксовано МОЗ 17 березня.

Рівненська область - 396 інфікованих. Протягом останньої доби кількість заражених у регіоні збільшилася на 43 особи. Перший діагноз COVID-19 поставлено у Сарненській районній лікарні 27 березня.

Вінницька область - 353 інфікованих. За даними Міністерства охорони здоров'я, за добу виявлено 4 нових випадки зараження. Перші хворі на коронавірус зареєстровано в області 25 березня.

Житомирська область - 304 інфікованих. За добу заразилися коронавірусом 17 мешканців регіону. За інформацією влади, серед всіх інфікованих 55 медичних працівників, троє з яких госпіталізовано. Перші хворі на коронавірус зареєстровано в області 12 березня.

Львівська область - 282 інфікованих. 8 мешканців регіону заразилися за останню добу. Вперше інфекція у Львові зафіксована 20 березня.

Кіровоградська область - 258 інфікованих. У Кропивницькому повідомили про 7 заражених мешканців області за добу. Перші хворі на коронавірус з'явилися в регіоні 29 березня.

Закарпатська область - 230 інфікованих. МОЗ зафіксовано 12 нових заражень коронавірусом за добу в регіоні. Вперше випадки інфекції підтверджено в області 26 березня.

Черкаська область - 220 інфікованих. За добу захворіло на коронавірус 14 мешканців регіону. Перші інфіковані на Черкащині з'явилися 22 березня.

Волинська область - 188 інфікованих. У регіоні виявлено 12 нових випадків зараження за добу. Вперше інфіковані на Волині зареєстровано 25 березня.

Дніпропетровська область - 186 інфікованих. За інформацією влади, за добу заразилися коронавірусом 9 мешканців регіону. Серед хворих троє дітей. "У Дніпропетровській області лабораторно підтвердили ще 9 випадків коронавирусной хвороби. Захворіли по 2 жителі Петропавлівського району та Кам'янського. І 3 - з Дніпра. По 1 випадку зафіксували в Апостолівському районі та Першотравенську. Серед них - троє дітей 6, 7 та 15 років. І дорослі у віці від 23 до 57 років", - повідомив голова ОДА Олександр Бондаренко. Вперше інфіковані в області з'явилися 19 березня.

Одеська область - 161 інфікований. В регіоні заразилися за добу 13 осіб. В Одесі помер від коронавирусу 55-річний чоловік. "З нових випадків - 6 у місті Подільськ, 2 у місті Одеса та по одному в Біляївському та Кілійському районах. На жаль, маємо повідомлення про ще один летальний випадок - 56-річний житель Одеси", - поінформував голова облдержадміністрації Максим Куций. Перші інфіковані зареєстровано в області 24 березня.

Полтавська область - 161 інфікований. Кількість заражених коронавірусом в області зросла за добу на третину. Підтверджено 45 нових випадків хвороби за останні 24 години. Серед всіх інфікованих - 42 медичних працівника. У регіоні зафіксовано 3 летальних випадки. Найбільша кількість заражених у Кременчуці - 58. Перші хворі на коронавірус у Полтаві зареєстровано 27 березня.

Запорізька область - 146 інфікованих. 5 мешканців регіону заразилися коронавірусом за останні 24 години. Перші випадки інфекції зареєстровано в Запоріжжі 25 березня.

Харківська область - 101 інфікований. За інформацією голови Харківської ОДА Олексія Кучера, за добу виявлено 17 нових випадків інфікування, з яких 4 - медпрацівники. Коронавірус підтвердився у мешканців Харкова, Балаклійського, Валківського, Дергачівського, Зміївського та Харківського районів. Госпіталізовано 53 хворих, 1 пацієнт на кисневій підтримці. Перші випадки інфекції зафіксовано в області 28 березня.

Миколаївська область - 99 інфікованих. Через спалах коронавирусу село Семенівка Благодатненської об'єднаної територіальної громади закрито на в'їзд і виїзд. Через КПП можуть проїхати тільки місцеві жителі і працівники критичної інфраструктури села за спеціальними перепустками, інформує облгосадаміністрація. За даними Міністерства охорони здоров'я, ситуація за добу з захворюваністю в області не змінилася. Перші два випадки коронавирусу виявлено у двох літніх жінок у селі Воронівка Вознесенського району 11 квітня.

Сумська область - 89 інфікованих. За даними Міністерства охорони здоров'я, троє жителів регіону заразилися за добу. Перші хворі на коронавірус у Сумах зафіксовано 25 березня.

Херсонська область - 77 інфікованих. У регіоні за добу заразилися 5 осіб. Перші дані про інфікованих в області зареєстровано 25 березня.

Хмельницька область - 62 інфікованих. Ситуація із захворюваністю за добу не змінилася. Вперше хворі COVID-19 в області зафіксовано 27 березня.

Луганська область - 27 інфікованих. За даними Міністерства охорони здоров'я, один житель регіону заразився коронавірусом за добу. Перші випадки COVID-19 підтверджено в області 25 березня.

Донецька область - 21 інфікований. Три жителя області заразилися за добу. Про першого хворого на коронавірус у регіоні повідомлялося 18 березня.

Чернігівська область - 17 інфікованих. За даними Міністерства охорони здоров'я, у регіоні виявлено 4 нових інфікованих на коронавірус за добу. Перші випадки зараження підтверджено в Чернігові 26 березня.