ua en ru

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 20 квітня

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 20 квітня Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Кількість померлих від коронавіруса людей зросла до 151

Коронавірусна інфекція в Україні на Великдень трохи знизила темпи поширення, порівняно з попередньою добою. Так станом на 20 квітня налічується 5710 офіційно підтверджених випадків зараження COVID-19. Кількість померлих від коронавіруса людей зросла до 151. Також росте число видужали – на сьогоднішній день їх налічується 359 осіб. Детальніше про географію поширення коронавіруса, а також статистика Моз – у матеріалі РБК-Україна.

Нові випадки інфікування коронавірусом

У Кіровоградській області тести на COVID-19 виявилися позитивними у 82 медпрацівників. Всього в регіоні зафіксовано 246 випадків.

У Полавской області за сьогодні коронавірус підтвердився у ще 14 осіб. Всі вони - жителі Кременчука, які раніше контактували з інфікованими.

У Рівненській області зафіксовано 22 нових випадки зараження. Це особи від 26 до 82 років. Серед них три медика - лікар і дві медсестри.

У Кропивницькому від COVID-19 померла 72-річна жінка. Крім того, в місті за сьогоднішній день був підтверджений новий випадок інфікування.

Коронавірус в Житомирському військовому інституті

Інфікування коронавірусів підтверджено в чотирьох військових Житомирського військового інституту імені Сергія Корольова. Повідомляється, що вони з 8 квітня перебували на самоізоляції, так як мали контакт з хворим.

Сім областей не надали статистику

Глава МОЗ заявив про те, що сім регіонів України не надали відомству статистику по коронавірусу за добу. Це Вінницька, Луганська, Чернівецька, Чернігівська, Сумська, Херсонська та Хмельницька області.

"Це неприпустимі речі, тому я вже дав відповідні доручення головному санітарному лікарю Віктору Ляшко, який з'ясовує причини, з чим це пов'язано. Коли ми отримаємо відповіді, будемо робити висновки", - додав він.

Нові летальні випадки в Україні

У Харківській області зафіксовано другий летальний випадок від коронавируса. Померла 70-річна жінка з Високопілля, яка контактувала з першою померла в регіоні.

Крім того, перша смерть сьогодні була зафіксована у Вінницькій області.

Дані на 9:30

Станом на 9:30 20 квітня в Україні виявлено 5710 інфікованих коронавірусів. Кількість смертей від COVID-19 становить 151 осіб. Перехворіли коронавірусів і повністю одужали - 359 осіб.

За останню добу було зафіксовано 261 новий випадок.

  • Вінницька область — 330 випадків;
  • Волинська область — 158 випадків;
  • Дніпропетровська область — 118 випадків;
  • Донецька область — 16 випадків;
  • Житомирська область — 226 випадків;
  • Закарпатська область — 196 випадків;
  • Запорізька область — 134 випадки;
  • Івано-Франківська область — 512 випадків;
  • Кіровоградська область — 246 випадків;
  • м. Київ — 850 випадків;
  • Київська область — 333 випадки;
  • Львівська область — 253 випадки;
  • Луганська область — 24 випадки;
  • Миколаївська область — 37 випадків;
  • Одеська область — 137 випадків;
  • Полтавська область — 63 випадки;
  • Рівненська область — 312 випадків;
  • Сумська область — 83 випадки;
  • Тернопільська область — 414 випадків;
  • Харківська область — 73 випадки;
  • Херсонська область — 63 випадки;
  • Хмельницька область — 49 випадків;
  • Чернівецька область — 906 випадків;
  • Черкаська область — 165 випадків;
  • Чернігівська область — 12 випадків.

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 20 квітня

Статистика по областях на 20 квітня

Чернівецька область - 889 інфікованих. За повідомленням ОДА, за останню добу в області померли 6 осіб, двоє з яких була підтверджена коронавірусна інфекція, а по інших результатів поки немає. Перший випадок COVID-19 в регіоні, і він же – в Україні, був підтверджений 3 березня.

Київ - 801 інфікований. Як інформує мерія, у столиці за останні добу отримано підтвердження ще у 31 людини, серед яких – 4 медика. Заражені 18 жінок, 11 чоловіків, а також дві дитини 10 і 13 років. Ще один хворий помер. На сьогодні в Києві налічується 801 випадок захворювання COVID-19. Вперше коронавірус був виявлений у столиці 16 березня.

Івано-Франківська область - 480 інфікованих. За повідомленням ОДА, в області виявлено три випадки зараження священнослужителів. Перший випадок інфікування коронавірусом в області датується 19 березня.

Тернопільська область - 390 інфікованих. Сьогодні мер міста Монастириська Андрій Старух повідомив про своє одужання. Перше інфікування COVID-19 в області було підтверджено 20 березня.

Вінницька область - 330 інфікованих. За інформацією обласного лабораторного центру МОЗ, на сьогодні в регіоні зафіксовано 330 випадків захворювання, в т. ч. у 23 дітей. Одужали 22 людини. Перший факт зараження COVID-19 в регіоні з'явився 25 березня.

Рівненська область - 308 інфікованих. Сьогодні в області від коронавіруса померли ще дві людини: 78-річний житель із Здолбунівського району та 73-річна жінка з Рівного. Перші випадки зараження в регіоні були підтверджені 27 березня.

Київська область - 304 інфікованих. За повідомленням ОДА, в Київській області сьогодні померли дві людини з підтвердженим діагнозом коронавіруса. Таким чином, COVID-19 забрав життя 11 жителів області. Перше підтвердження інфекції було отримано 17 березня.

Кіровоградська область - 245 інфікованих. За повідомленням ОДА, на сьогодні в регіоні зафіксовано 11 випадків одужання від COVID-19. Перше підтвердження коронавіруса в області датується 29 березня.

Львівська область - 245 інфікованих. За повідомленням ОДА, у великодню ніч у Львові від COVID-19 померли дві людини: 80-річний чоловік та 59-річна жінка. Таким чином, з 245 підтверджених випадків хвороби 10 стали летальними. Перше зараження на Львівщині підтверджено 20 березня.

Житомирська область - 211 інфікованих. Сьогодні з'явилося повідомлення про п'яту смерті від коронавіруса в області. За інформацією ОДА, померла 83-річна мешканка Черняхівського району. Перше підтвердження COVID-19 в регіоні було зафіксовано 12 березня.

Закарпатська область - 182 інфікованих. Станом на сьогодні в Ужгороді підтверджені 58 випадків зараження. При цьому за останню добу в місті виявлено 6 нових хворих, серед яких один медик. Вперше інфікування в області підтвердилося 26 березня.

Черкаська область - 151 інфікований. Як повідомляє голова ОДА, за минулу добу на Черкащині виявили 10 нових випадків зараження. Всього на сьогодні зафіксовано 151 хворих, 42 з яких одужали. Перший випадок зараження зафіксовано 22 березня.

Волинська область - 150 інфікованих. За повідомленням ОДА, за останню добу отримано 16 нових підтверджень COVID-19 у Нововолинську, Луцьку, а також Іваничівському, Старовижівському та Ковельському районах. Вперше коронавірус підтвердився в області 25 березня.

Запорізька область - 131 інфікований. В місті Енергодарі, за повідомленням мерії, двоє дітей одужали від коронавіруса. Вперше COVID-19 в регіоні був підтверджений 25 березня.

Одеська область - 112 інфікованих. Сьогодні на Одещині зафіксовано друга смерть від коронавіруса. За інформацією ОДА, в Подольську помер 60-річний лікар, якого через погіршення самопочуття перевели на ШВЛ. Всього по області налічується 137 випадків зараження. Перший хворий з COVID-19 був виявлений 24 березня.

Дніпропетровська область - 110 інфікованих. В інфекційній лікарні Кривого Рогу у 39 осіб підозрюють інфікування COVID-19. При цьому у 9 хворих діагноз підтвердився. Перший випадок зараження в регіоні було отримано 19 березня.

Сумська область - 83 інфікованих. За останню добу виявлено ще один випадок інфікування COVID-19. Захворіла жінка з Білопілля, вона знаходиться на самоізоляції. Перший випадок інфікування в області підтвердився 25 березня.

Харківська область - 67 інфікованих. За повідомленням місцевої ОДА, в області зафіксовано черговий випадок інфікування COVID-19 у мешканки Харківського району. Всього ж в регіоні підтверджені 67 випадків, з яких 39 осіб перебувають на лікуванні, 27 – на самоізоляції, 1 хворий помер. Перший факт коронавіруса був підтверджений 28 березня.

Херсонська область - 63 інфікованих. За інформацією ОДА, за минулу добу інфекція підтвердилася у 7 осіб, які контактували з раніше виявленими хворими. Найбільше число тих, що заразилися, 39 осіб – у Олешковском районі. Перший випадок зараження в області було підтверджено 25 березня.

Полтавська область - 61 інфікований. На сьогодні зафіксований ще один випадок захворювання у Кременчуці, де виявлено спалах COVID-19. За повідомленням місцевого голови, інфекція підтвердилася у 56-річної жінки. Вперше коронавірус в області був знайдений 27 березня.

Хмельницька область - 47 інфікованих. Перший випадок зараження з'явився в Кам'янець-Подільському. За даними ОДА, в області на сьогодні зафіксовано 50 інфікованих, з яких 5 осіб одужали, а двоє померли. Вперше коронавірус в регіоні був підтверджений 27 березня.

Миколаївська область - 37 інфікованих. За інформацією обласного штабу з ліквідації наслідків НС, сьогодні в Миколаєві з 6 осіб з підозрою на COVID-19 один був госпіталізований. Ця область останньої в Україні була піддана зараженню. Перші два випадки COVID-19 були підтверджені 11 квітня.

Луганська область - 24 інфікованих. За повідомленням місцевої міськради, станом на сьогодні в Сєвєродонецьку підтверджено три випадки інфікування коронавірусом. Перше інфікування COVID-19 в області офіційно було зафіксовано 25 березня.

Донецька область - інфікованих 16. Серйозну спалах COVID-19 очікують в області через порушення умов карантину у Святогірській лаврі під час великодніх свят. Перший випадок коронавіруса був підтверджений 18 березня.

Чернігівська область - 12 інфікованих. На сьогоднішній день кількість хворих коронавірусом в області не змінилася. Крім того, за повідомленням ОДА, одужала жінка, яка лікувалася від COVID-19 в Борзнянської районної лікарні. Перше підтвердження коронавіруса в регіоні було відзначено 26 березня.