ua en ru

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 8 квітня

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 8 квітня Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Темпи поширення коронавіруса в Україні не знижуються

Станом на 8 квітня кількість інфікованих коронавірусом в Україні становить 1668 осіб. За минулу добу діагноз підтвердився у 206 нових випадках, у тому числі померло 52 особи. Видужало за останній день 35 пацієнтів. Найбільше хворих налічується в столиці України, а також у Чернівецькій, Тернопільській, Івано-Франківській областях. Детальніше про географію поширення коронавіруса, а також статистика МОЗ - у матеріалі РБК-Україна.

Можлива причина спалаху в Чернівецькій області

Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук заявив, що можливою причиною спалаху коронавируса в області могло стати масовий захід. Що саме за захід це було він не уточнив. Деталі уточнять після завершення розслідування.

"Був масовий захід, де була велика кількість людей, і епідеміологи вважають, що саме звідти воно пішло", - заявив Осачук.

Спалах коронавируса в Житомирській області

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечка заявив про спалах коронавируса в місті Малин Житомирської області. За його словами, причиною стало святкування компанії друзів повернення одного з-за кордону. Таким чином, в місті було зафіксовано 8 випадків інфікування - три людини заразилися від товариша, а потім контактували з іншими людьми.

Летальний випадок в Сумській області

У Сумській області підтвердили інфікування коронавірусів у яка померла жінки.

"Офіційно. Ми отримали остаточні результати лабораторного дослідження аналізів другий померлої з села Козацьке Конотопського району Грищенко О.М. від лабораторії МОЗ міста Києва. Коронавірус у неї підтвердився", - зазначив мер Конотопа Артем Семеніхін.

У Києві вже майже 300 випадків інфікування

Мер Києва Віталій Кличко повідомив про те, що на даний момент в Києві зафіксовано 294 випадки інфікування коронавірусом.

За останню добу COVID-19 підтверджений у 15 осіб, серед яких:

8 жінок від 29 до 67 років
6 чоловіків від 43 до 61 року
16-річний юнак.

Також Кличко повідомив, що троє з них - медики.

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 8 квітня

Кількість хворих COVID-19 зросла до 1668

За минулий день в Україні зафіксовано 206 нових випадків коронавіруса. Загальна кількість інфікованих на даний момент складає 1668 людей, 35 з них вже видужали. Однак ще 52 випадки виявилися летальними. За добу з діагнозом COVID-19 померло 7 пацієнтів.

Кількість хворих в Києві і Чернівецькій області вже перевищила 250 осіб. Також високі показники інфікування - в Івано-Франківській, Тернопільській та Київській областях.

  • Чернівецька область - 273 випадки;
  • Київ - 256 випадків;
  • Івано-Франківська область - 198 випадків;
  • Тернопільська область - 168 випадків;
  • Київська область - 120 випадків;
  • Вінницька область - 89 випадків;
  • Черкаська область - 80 випадків;
  • Кіровоградська область - 57 випадків;
  • Сумська область - 56 випадків;
  • Запорізька область - 45 випадків;
  • Рівненська область - 44 випадки;
  • Закарпатська область - 43 випадки;
  • Дніпропетровська область - 41 випадок;
  • Волинська область - 36 випадків;
  • Львівська область - 36 випадків;
  • Одеська область - 32 випадки;
  • Житомирська область - 21 випадок;
  • Полтавська область - 17 випадків;
  • Херсонська область - 15 випадків;
  • Хмельницька область - 15 випадків;
  • Донецька область - 11 випадків;
  • Чернігівська область - 7 випадків;
  • Харківська область - 5 випадків;
  • Луганська область - 3 випадки.

Статистика по областях на 8 квітня

Київ - 253 інфікованих (4 летальних). Перше захворювання COVID-19 в столиці було підтверджено 16 березня. За повідомленням мера, за останню добу виявлено 12 нових випадків зараження: 3 жінки від 34 до 41 року, 2 трирічні дівчатка, 5 чоловіків від 31 до 67 років та 2 хлопчики – 6 і 15 років. Загальне число хворих склало 279 осіб. В Олександрівській лікарні помер 1 чоловік.

Чернівецька область - 247 інфікованих (5 летальних). 3 березня в регіоні було підтверджено перше зараження COVID-19, яке також стало першим у всій Україні. На сьогоднішній день повідомляється про 5 пацієнтах, які знаходяться в реанімації у важкому стані, а також про 16-ти видужали від коронавіруса пацієнтів в області, серед яких – троє дітей.

Тернопільська область - 168 інфікованих (3 летальних). Перше інфікування коронавірусом тут підтвердилося 20 березня. На сьогоднішній день в області від COVID-19 помер чоловік 57 років з міста Заліщики. Також повідомляється про чотирьох видужали дітей.

Івано-Франківська область - 160 інфікованих (9 летальних). Перший випадок зараження COVID-19 підтвердився 19 березня. 7 квітня стало відомо про смерть працівниці військової частини, яка захворіла 20 березня і була госпіталізована через тиждень. Однак тест на короанавирус їй зробили тільки в день смерті.

Київська область - 97 інфікованих (5 летальних). Вперше зараження коронавірусом було підтверджено 17 березня. За повідомленням ОДА, сьогодні черговий випадок інфікування був виявлений в Броварах у чоловіка 1960 р.

Вінницька область - 77 інфікованих. Вперше інфікування COVID-19 підтверджено 25 березня. Найбільше число хворих – у Вінниці. За повідомленням ОДА, на сьогодні хворіє 7 дітей, один з яких через погіршення стану здоров'я був підключений до апарату ШВЛ.

Черкаська область - 62 інфікованих (1 летальний). Перший випадок захворювання на Черкащині був зафіксований 22 березня. За повідомленням ОДА, двоє пацієнтів, які вважалися втекли з лікарні, насправді відпущені на самоізоляцію додому під нагляд лікаря.

Кіровоградська область - 53 інфікованих (1 летальний). Перший випадок зараження коронавірусом в області зафіксовано 29 березня. За останню добу інфікування різко зросла. За повідомленням місцевої ОДА, серед захворілих коронавірусом – 21 медик, 18 з яких – працівники обласного госпіталю, а 3 – обласної лікарні.

Сумська область - 51 інфікованих (2 летальних). Перший випадок зараження в регіоні було зафіксовано 25 березня. За повідомленням ОДА, сьогодні одужала жінка, яка першою заразилася на Сумщині.

Запорізька область - 41 інфікований. Перші 5 випадків зараження підтвердилися в області 25 березня. За інформацією відділу комунікації поліції, на сьогоднішній день коронавірус виявлений у директора ринку, який працював під час карантину. Його стан оцінюється як важкий.

Рівненська область - 40 інфікованих (5 летальних). Одночасно 9 перших випадків підтвердження COVID-19 отримали 27 березня в Сарненському районі. За інформацією ОДА, у Рівному сьогодні померла перша пацієнтка – це 51-річна співробітниця дитячої бібліотеки.

Закарпатська область - 38 інфікованих (2 летальних). Вперше інфікування отримало підтвердження 26 березня. За повідомленням ОДА, в Ужгороді коронавірусом заразилися два медика пульмонологічного відділення Ужгородської міської лікарні, а в області померли дві людини.

Волинська область - 34 інфікованих (2 летальних). Перший випадок COVID-19 підтвердився 25 березня. За повідомленням обласного центру громадського здоров'я, на сьогодні в області налічується 34 інфікованих коронавірусом людей, 20 з яких – медичні працівники. Два медика з екіпажу швидкої допомоги померли.

Одеська область - 30 інфікованих. Вперше COVID-19 був підтверджений 24 березня. За останню добу в Одесі виявлено три нових випадки зараження.

Львівська область - 29 інфікованих. Перше зараження було підтверджено 20 березня. За повідомленням ОДА, в області планується посилення карантинних заходів, встановлення 14 постів на кордонах в'їзду і виїзду.

Дніпропетровська область - 15 інфікованих. Перше інфікування COVID-19 в області сталося 19 березня. За повідомленням міськради, за сьогоднішній день число інфікованих збільшилася до 26 осіб. Спалах коронавіруса зафіксована в Первомайську.

Херсонська область - 13 інфікованих (1 летальний). Перше інфікування в області підтверджено 25 березня. За повідомленням місцевої ОДА, в області підтверджено 15 випадків COVID-19. За останню добу захворіли дві медпрацівниці з Голопристанського та Олешковского районів після контакту з хворими.

Полтавська область - 12 інфікованих. Вперше коронавірус був зафіксований 27 березня. За повідомленням ОДА, на сьогодні в Кременчуці лабораторно підтвердилися 4 нових випадки COVID-19 – у трьох жінок і одного чоловіка.

Житомирська область - 11 інфікованих (2 летальних). За останню добу ситуація в області не змінилася. Перше підтвердження коронавіруса було отримано 12 березня.

Хмельницька область - 10 інфікованих. Також стабільна ситуація спостерігається в цьому регіоні. Перший випадок появи коронавіруса зафіксовано 27 березня.

Донецька область - 10 інфікованих (1 летальний). Перший випадок інфікування в регіоні було зафіксовано 18 березня. Станом на 7 квітня з'явилися два нових випадки зараження, одна людина в Бахмуті видужав.

Чернігівська область - 7 інфікованих (1 летальний). Перше підтвердження зараження коронавірусом було отримано 26 березня. У зв'язку зі смертю жителя Борзнянського району село Пам'ятне визнано вогнищем інфекції, і тут владою посилені заходи безпеки.

Луганська область - 3 інфікованих. Число інфікованих у регіоні на сьогоднішній день не змінилося. Підтвердження першого інфікування COVID-19 було отримано 25 березня.

Харківська область - 1 інфікований. Також без змін залишається ситуація на Харківщині. Перший випадок COVID-19 тут підтверджений 28 березня.

Миколаївська область – інфікованих немає. За повідомленням місцевої ОДА, з підозрою на коронавірус були госпіталізовані 9 людей. Однак жоден тест на COVID-19 не дав позитивного результату.