ua en ru

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 23 березня

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 23 березня Українців просять залишатися вдома через коронавіруса (фото: Віталій Носач / РБК-Україна)

Кількість хворих за добу збільшилась на 26 осіб

Кількість хворих коронавірусом в Україні за добу стрімко зросла. Поки кількість смертей залишається на колишньому рівні, тести 73 пацієнтів дали позитивний результат. Докладніше про статистику зараження COVID-19 на 23 березня – в матеріалі РБК-Україна.

Другий випадок в Тернопільській області

У Тернопільській області зафіксовано другий випадок інфікування коронавірусів. Пацієнтка - мешканка Монастирського району, зараз знаходиться в лікарні Тернополя.

Коронавірус в Мукачево

Коронавірус виявлений у 68-річної жительки Мукачева, чоловік якої нещодавно повернувся з Італії. Сьогодні вранці вона звернулася в швидку, і виїзна бригада зробила їй тест. Він виявився позитивним.

Її чоловік після приїзду в Україну був в самоізоляції, а вона відвідувала церкву. На даний момент формується список людей, з якими вона контактувала.

У пасажирів потяга "чотирьох столиць" коронавірус не виявлений

У МОЗ повідомили, що у пасажирів поїзда "чотирьох столиць", який прибув з Латвії, коронавірус не зафіксований.

"У 5 осіб було встановлено підозру на COVID-19. Їм провели швидкі тести на коронавірусну інфекцію. На час їх виконання поїзд залишався на санітарній зупинці", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що сьогодні о 15:45 поїзд прибув на вокзал. Однак кілька годин нікого не випускали, так як майже в кожному вагоні були пасажири з високою температурою.

Коронавірус у заступника голови Харківської облради

Позитивний тест на коронавірус зафіксований у заступника голови Харківської облради Володимира Скоробагача. У нього виявлено плевмонія, він знаходиться на стаціонарі в столичній лікарні. Його дружина також госпіталізована.

4 нових випадки в Києві

Віталій Кличко повідомив про те, що сьогодні лабораторно підтвердилися ще 4 нових випадки захворювання. Він розповів, що це:

  • дівчина 17 років, яка повернулася з навчання в Лондоні;
  • 53-річна жінка, яка контактувала з хворим в Київській області;
  • дівчина 28 років, яка повернулася з Австрії;
  • хлопець 21 роки, який контактував з хворим родичем.

Двоє з інфікованих госпітазіліровани в Олександрівську больнцу, а ще двоє - лікуються вдома в самоізоляції під контролем лікарів.

Померла жінка з підозрою на коронавірус

В Івано-Франківській області померла 65-річна жінка з підозрою на COVID-19. Її госпіталізували в інфекційну лікарню з симптомами коронавируса. Результати її тест ще очікуються.

Подробиці про інфікованих киян

Віталій Кличко розповів про те, що з 14 вчорашніх підтверджень, 8 - це жінки віком від 25 до 49 років, а 6 - чоловіки від 23 до 56 років.

Крім того, з 24 інфікованих в Києві, 22 людини прилетіли з європейських країн, а двоє заразилися від контакту з хворими з Києва та Житомирської області.

На даний момент 13 чоловік проходить лікування в лікарні, а 11 - амбулаторно в самоізоляції.

Статистика по областях на 23 березня

Київ - 29 випадків. У столиці на даний момент зафіксовано найбільше інфікованих новим коронавірусів по всій країні. Увечері 22 березня в МОЗ повідомили, що за добу кількість заражених збільшилася на 20 осіб.

Перші два випадки зараження коронавірусом були зафіксовані 16 березня у людей, які нещодавно побували в європейських країнах. Третій пацієнт з COVID-19 був виявлений 19 березня, він контактував з жінкою в Радомишлі, яка померла від коронавірусу.

Список хворих поповнився відразу трьома іменами 21 березня. Двоє з них – жінки віком 29 та 39 років, решта – чоловіки від 31 до 50 років. Тільки в одному випадку зараження відбулося усередині країни.

За даними Центру громадського здоров'я, 14 нових випадків захворювання в столиці – це пасажири літака. Всі вони повернулися з подорожей в Іспанію, Францію, Німеччину, Швецію і ОАЕ.

Чернівецька область - 25 випадків зараження (1 летальний). Перший випадок по Україні був зареєстрований 3 березня у 64-річного жителя Чернівців, проте він уже виписався з лікарні, оскільки повторне тестування показало негативний результат.

Другого хворого в області було виявлено 12 березня. Ним виявився літній чоловік, дружина якого повернулася з Італії. Два випадки зараження COVID-19 медики зафіксували 16 березня, ще шість – 17 березня.

За два дні, 19 і 20 березня інфекція була підтверджена ще у 15 пацієнтів. Серед захворілих троє дітей віком від 6 місяців до 10 років.

Київська область - 5 випадків. Перший пацієнт, у якого знайшли COVID-19 в області – це депутат Верховної ради Сергій Шахов. Інфекція також була виявлена у його дружини.

Ще один випадок спочатку був зареєстрований за Харківською областю, однак голова ОДА Олександр Кучер пізніше заявив, що 37-річна харків'янка знаходиться на Київщині.

Житомирська область - 2 випадки (1 летальний). Другий в Україні випадок захворювання коронавірусом був зареєстрований в місті Радомишль. Через добу після госпіталізації 71-річна жінка померла від хвороби, викликаною цією інфекцією.

Наступний випадок коронавірусу підтвердився 19 березня. Захворів житель Житомира у віці 56 років, який нещодавно повернувся з Австрії.

Черкаська область - 1 людина. Перший хворий був виявлений 22 березня.

Дніпропетровська область - 2 випадки. Два позитивних тести на COVID-19 медики зафіксували 19 березня. Відомо, що захворіла подружня пара, яка приїхала з Франції. За допомогою до лікарів інфіковані звернулися самостійно.

Івано-Франківська область - 5 випадків (1 летальний). Першою хворою і померлою від коронавірусу в регіоні стала 56-річна жінка. За даними МОЗ, вона була госпіталізована вже на крайній стадії, а до цього займалася самолікуванням.

Про другий випадкок стало відомо 20 березня. Хворою виявилася 29-річна жінка, яка нещодавно повернулася з Франції.

Тернопільська область - 1 випадок. В області перший інфікований був знайдений 20 березня. В місцевій облдержадміністрації уточнили, що мова йде про 57-річного священика із села Заліщики. В Європу і навіть за межі області останнім часом він не виїжджав.

При цьому відомо, що у Молдові коронавірус був виявлений у чотирьох громадян, які повернулися з Почаївської лаври на Тернопільщині.

Донецька область - 1 випадок. Перший в області випадок COVID-19 був виявлений в Маріуполі. Ним виявився чоловік, що приїхав з Єгипту.

Львівська область - 2 випадки. Перший випадок зареєстровано 20 березня у Львові у літнього чоловіка, який повернувся з Німеччини і знаходився в самоізоляції. Про другого пацієнта з коронавірусом стало відомо ввечері 22 березня.