ua en ru

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 20 березня

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 20 березня Ілюстративне фото (РБК-Україна)

У МОЗ повідомили про новий летальний випадок

За минулу добу кількість інфікованих на коронавірус в Україні збільшилася. Станом на 20 березня, підтверджено 41 випадок захворювання. Актуальні дані про поширення СOVID-19 по областям, всі подробиці про підозри і підтверджених випадках - в матеріалі РБК-Україна.

Число по Україні зросло до 41

Зафіксовано ще один випадок інфікування - в тернопільській області.

Всього по Україні на даний момент вже 41 випадок.

Географія поширення в Чернівецькій області

Голова Чернівецької ОДА озвучив географію расрпостраненія коронавируса в регіоні:

  • 11 осіб в селі Колінківці Хотинського району
  • 7 осіб в селі Брусниця Кітсманського району
  • 1 людина в місті Хотин
  • 1 в селі Топорівці Новоселицького району
  • 1 в селі Лужани Кнтсманського району
  • 1 в Чернівцях
  • 1 в селі Їжівці Стороженецького району

У МОЗ підтвердили 40 випадків коронавируса в Україні

На даний момент в Україні підтвердили вже 40 випадків коронавируса. У МОЗ підтвердили позитивний тест в жителя Кііевской області.

Кількість випадків коронавируса різко зросла

Кількість випадків коронавируса в Україні зросла до 39. За сьогоднішній день виявлено вже 13 позитивних тестів.

Всього за сьогодні підтверджено:

  • Чернівецька облат - 10
  • Івано-Франківська область - 1
  • Харківська область - 1
  • Львів - 1

Підтверджено нові випадки коронавируса по Україні

За даними Міністерства охорони здоров'я, в Україні підтверджено ще два випадки коронавируса - в Івано-Франківській та Харківській областях.

Загальна кількість випадків СOVID-19 по Україні зросла до 29.

У Київській ОДА повідомили про третій позитивний тест в Київській області, однак МОЗ цю інформацію поки не підтвердило.

Зафіксовані підозри в Рівному і Сумській області

У місті Рівне під наглядом лікарів знаходиться жінка, у якої підозрюють Коронавірусние інфекцію. Пацієнтка 37 років недавно приїхала з Польщі.

У Сумській області очікуються результати тесту 5 осіб. З них троє проходять лікування в амбулаторних умовах, один дорослий госпіталізований в інфекційне відділення, а одна дитина знаходиться на стаціонарі в дитячій лікарні.

Нові підозри і перший виписався з лікарні

У Запорізькій області зафіксовано три нових підозри на коронавірус.

Ще два випадки перевіряють в Хмельницькій області.

Новий випадок підозри з'явився в Житомирі.

А в Чернівцях першого пацієнта, який одужав після коронавирусной інфекції, вже виписали з лікарні

Перший одужавший

В Україні зафіксовано перший випадок одужання після коронавируса. За словами Володимира Зеленського, повторний тест на СOVID-19 у чоловіка з Чернівців показат негативний результат. Сьогодні його випишуть з лікарні.

По Україні 316 підозр і 26 підтверджень

За інформацією МОЗ, на даний момент в Україні перевіряють 316 підозр на інфікування коронавірусом. 26 випадків уже підтверджено, 3 з них - летальні.

Крім того, зареєстровані випадки зараження всередині України, а кількість підозр зростає.

Статистика в регіонах на 20 березня

Івано-Франківська область - 1 випадок (летальний). 19 березня в МОЗ підтвердили першу смерть від СOVID-19 в регіоні. Пацієнтка померла через добу після госпіталізації. Жінка тривалий час лікувалася вдома і пізно звернулася в лікарню, перебуваючи вже у важкому стані.

В Житомирській області - 2 випадки (1 з них летальний). Новий випадок коронавіруса підтвердився 19 березня. Захворів 56-річний чоловік з Житомира, який недавно повернувся з Австрії. 17 березня в Радомишлі від СOVID-19 померла жінка похилого віку.

У Києві - 3 підтверджених випадки. 19 березня стало відомо, що тест на коронавірус дав позитивний результат у чоловіка 50 років, який відвідав Швейцарію.

Дніпропетровська область - 2 інфікованих. Перші випадки захворювання коронавірусом на Дніпропетровщині підтвердилися 19 березня у громадян, які недавно були за кордоном. Пізніше в ОДА повідомили про те, що це подружня пара, яка повернулася з Франції. Їх стан задовільний, вони перебувають під наглядом лікарів.

У Києві - 3 підтверджених випадки. 19 березня стало відомо, що тест на коронавірус дав позитивний результат у чоловіка 50 років, який відвідав Швейцарію.

Трьома днями раніше СOVID-19 в Києві подвердили у хлопця, який контактував з померлою пенсіонеркою з Житомирської області. Також коронавірусом заразилася жінка, котра відпочивала у Франції.

Київська область - 2 хворих. Коронавірус виявлено у народного депутата Сергія Шахова 17 березня. Наступного дня тест на СOVID-19 виявився позитивним у його дружини.

Донецька область - 1 інфікований. Перший випадок захворювання коронавірусом у регіоні підтвердився у 52-річного жителя Маріуполя, який нещодавно відпочивав в Єгипті.

У Чернівецькій області - 15 випадків інфікування. Серед захворілих - троє дітей віком 10 років, 10 і 6 місяців. Всі відчувають себе добре і отримують симптоматичне лікування.

Чоловік із Чернівців - перший, у кого діагностували коронавірус в Україні 3 березня, вже видужав.

17 березня стало відомо про смерть 33-річної мешканки Чернівецької області. Аналіз на коронавірус у жінки був позитивним, проте лікарі вважають причиною смерті патологію іншого типу.

Підозри на коронавірус

У Львівській області 27 людей перебувають у лікарні з підозрою на коронавірусну інфекцію. У всіх спостерігаються симптоми ГРВІ. 19 березня був госпіталізований 46-річний чоловік, син якого очікує тесту на СOVID-19.

У Чернівецькій області - 28 підозр на коронавірус, 5 з яких вже підтверджені. 7 людей звернулися до лікарів за останню добу.

У Житомирській області госпіталізували подружжя, яке контактувало з померлою з Радомишля. 19 березня у них піднялася температура, з'явилася задишка. Чоловіка і жінку госпіталізували.

У Донецькій області за минулу добу - 3 нових підозри. Жінка з дитиною з Костянтинівки і жінка з Мирнограда нещодавно відпочивали в Єгипті і були госпіталізовані з ознаками респіраторного захворювання.

У Вінницькій області перевірялися 4 підозри на коронавірус. 18 березня тести дали негативний реультат. Однак в той же день було виявлено 2 нових підозри. Один чоловік приїхав з країни, де спостерігається висока захворюваність і контактував із інфікованим СOVID-19.