ua en ru

Королевська доручила активізувати роботу з виявлення вакансій та працевлаштування населення

Міністр соціальної політики Наталія Королевська доручила всім компетентним органам активізувати роботу з виявлення вакансій і працевлаштування населення. Про це вона заявила під час селекторної наради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Державній службі зайнятості, її територіальним органам разом з місцевими органами влади та роботодавцями необхідно активізувати роботу з виявлення вакансій і ведення реального обліку вакансій. Ситуацію за новими принципами пошуку вакансій, стимулювання роботодавців щодо легалізації вакансій до 1 липня надати міністерству", - заявила Королевська.

За її словами, за 4 місяці поточного року рівень працевлаштування безробітних знизився в Тернопільській, Львівській, Житомирській, Хмельницькій, Полтавській та Рівненській областях.

Разом з цим міністр зазначила, що на сьогодні в Україні в трьох областях, зокрема, Житомирської, Черкаської, Закарпатської середня тривалість безробіття перевищує 190 днів.

"Вжити заходів щодо істотного скорочення терміну (безробіття), активізувати вакансії, активізувати працевлаштування, професійну реабілітацію людей. Наше завдання в перший етап: щоб люди в перебігу 120 днів знаходили роботу ... другий етап: протягом 90 днів", - додала Королевська .

Читайте також: Рівень безробіття серед молоді у світі в 2013 р. складе 12,6% - 73,4 млн осіб