ua en ru

Королевська сподівається, що Янукович не підпише закон про зміни до Податкового кодексу

Народний депутат України Наталія Королевська з фракції БЮТБ сподівається, що Президент Віктор Янукович не підпише прийнятий парламентом в другому читанні закон №8521 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деякі інші законодавчі акти України (щодо спрощеної системи оподаткування, обліку і звітності суб'єктів малого підприємництва)". Про це вона заявила на брифінгу у Верховній Раді, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми все-таки сподіваємося, що Президент його (закон) не підпише, адже податкова (згідно з ухваленим законом) має право відбирати свідоцтво платника єдиного податку. Тобто не штраф брати у разі порушення, не санкції якісь пред'являти, а позбавляти права підприємця працювати за системою єдиного оподаткування. Я вважаю, що ця норма антиконституційна, тому що це буде маніпуляцією, тиском з боку контролюючих органів", - сказала Королевська.

Вона уточнила, що така міра, згідно з ухваленим законом, передбачається у випадку, якщо перевищений оборот коштів в або підприємець займався тим видом діяльності, який не вказаний в свідоцтві. "У чому маніпуляція? Зараз підприємець може піти і внести цей вид діяльності до свідоцтва і далі спокійно працювати, а в результаті такої норми йому просто не вноситимуть до свідоцтва новий вид діяльності, а відбиратимуть свідоцтво. Ми наполягаємо, щоб це був штраф і автоматичне внесення нового вигляду діяльності в свідоцтво", - зазначила народний депутат.

Нагадаємо, Верховна Рада сьогодні затвердила спрощення оподаткування малого бізнесу.