ua en ru

Король Саудівської Аравії скасував поїздку на саміт G20 в Німеччину

Король Саудівської Аравії скасував поїздку на саміт G20 в Німеччину Фото: Салман бін Адбулазіз (flickr-com-Mauroof Khaleel)

На саміті замість короля країну представить міністр фінансів країни

Король Саудівської Аравії скасував поїздку на саміт "Групи двадцяти" (G20) в Німеччині. Про це повідомило "Радіо Свобода".

"Король Саудівської Аравії Салман бін Адбулазіз не приїде на саміт G20 в німецькому Гамбурзі 7-8 липня 2017 року", - заявив представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт.

Він повідомив про інформування Саудівською Аравією Берліна, що 81-річний монарх не буде брати участь у щорічному засіданні саміту. Замість короля Салмана на зустріч прибуде міністр фінансів країни Мохаммед аль-Джадаан.

Так, причини скасування поїздки короля не називаються. У свою чергу, дипломатичні джерела повідомляють, що це пов'язано з дипломатичним конфліктом Саудівської Аравії з Катаром.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Єгипет, Саудівська Аравія, Бахрейн і ОАЕ погодилися продовжити на 48 годин термін дії ультиматуму, пред'явленого Катару. Зазначається, що таким чином, країни погодилися з відповідною пропозицією Кувейту, який виступає посередником у переговорах у дипломатичному конфлікті.