ua en ru

Корея планує інвестувати в розвиток 4G і 5G в Україні

Корея планує інвестувати в розвиток 4G і 5G в Україні Фото: Корея планує інвестувати в Україну

Корея планує інвестувати в цифрову інфраструктуру

Республіка Корея заявила про плани інвестувати в розвиток цифрової інфраструктури 4G і 5G в Україні. Про це повідомили в прес-службі Мінекономрозвитку за підсумками зустрічі першого віце-прем'єр-міністра України Степана Кубіва з корейським послом Лі Янг Гу і представниками корейської інвестиційної корпорації K-Growth.

"Обсяги взаємної торгівлі та інвестицій в Україні з боку Республіки Корея поки не є значними і саме час змінити цю ситуацію і виробити ефективну співпрацю. Особливо у сфері розвитку інформаційної інфраструктури для 4G і 5G в Україні", - заявив Кубів.

За його словами, співпраця є одним з найважливіших пріоритетів роботи уряду і Мінекономрозвитку, а Корея є визнаним світовим лідером у згаданій сфері.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні наприкінці минулого року почалася робота по розробці зв'язку 5G. Так, оператор мобільного зв'язку lifecell і компанії-виробники обладнання для мереж зв'язку Ericsson і Huawei заявили про спільну розробку стандартів зв'язку п'ятого покоління.