ua en ru

У Кореї провели навчання у зв'язку із запуском ракети КНДР

У Кореї провели навчання у зв'язку із запуском ракети КНДР Фото: КНДР (wikimedia.org)

ВМС Південної Кореї провели в Японському морі масштабні навчання

ВМС Південної Кореї провели в Японському морі масштабні навчання з використанням бойових снарядів. Про це повідомляє Yonhap.

"Навчання в цей раз спрямоване на поліпшення стратегії миттєвого реагування наших військових на провокації в морі з боку ворога. Якщо ворог спровокує нас, на воді або під водою, ми негайно нанесемо удар і поховаємо його в морі", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, КНДР у неділю оголосила про успішне випробування водневого заряду, який може бути використаний в якості боєголовки для міжконтинентальної балістичної ракети. Це викликало жорстку реакцію міжнародної спільноти. У той же день Великобританія, США, Франція, Південна Корея і Японія запросили проведення екстреного засідання Ради безпеки ООН.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп і канцлер Німеччини Ангела Меркель по телефону обговорили можливе посилення санкцій проти КНДР. Меркель і Трамп погодилися в тому, що міжнародне співтовариство повинне продовжити надання тиску на КНДР, а Рада безпеки ООН посилити санкції проти Пхеньяну.