ua en ru

Корбан на виборах мера Києва буде "підігравати" супротивникам Порошенко, - "Рух за реформи"

Бізнес-партнер Ігоря Коломойського Геннадій Корбан, якого раніше політрада новоствореної ультраправої партії "Укроп" висунула у кандидати на посаду мера Києва, у ході передвиборної кампанії буде "підігравати" супротивникам Президента України Петра Порошенка. Так вважає представник громадської організації "Рух за реформи" Вадим Якимець.

"Зрозуміло, що Корбан для Києва кандидат завідомо непрохідний. Він чужинець, і у нього куди більше шансів на успіх у його рідному Дніпропетровську, де група "Приват" все тримає під тотальним контролем. Але Корбан "йде на Київ" з однією метою - далі тролити Порошенко. І треба сказати, що Корбан у цій війні буде підігравати супротивникам Порошенко в Києві, тому що Президент, уклавши угоду з Кличком, сам же себе і підставив. Кличко стрімко втрачає популярність в столиці, очевидно, що він не тільки не господарник, але навіть не самостійна фігура. Але поки у Кличка була своя партія, всі його проколи обходили Порошенко стороною. Тепер ситуація буде змінюватися. Всі ляпи Кличко автоматично будуть ставати електоральними втратами самого Порошенка. І вже Корбан на цьому полі не знехтує задоволенням потоптатися", - вважає Вадим Якимець.

Першим інформацію про висунення Геннадія Корбана на пост мера Києва озвучив його друг і народний депутат України Борис Філатов.

"Обговорювали масу питань: порядок денний з'їзду, ідеологію, програму, кадрову політику на місцях. В один момент розмова змістився на кандидатів у мери. Політрада ухвалила рішення рекомендувати Корбана в кандидати на мера Києва. З урахуванням тієї обставини, що Геннадій склав з себе повноваження голови, його голос при голосуванні не враховувався", - зазначив Філатов. Сам Корбан поки ніяк не коментує свою участь у майбутніх перегонах.

Раніше Корбан програв скандальні вибори у 205-му окрузі в Чернігові Сергію Березенку - ставленику Петра Порошенка. З урахуванням того, що напередодні між Віталієм Кличком та Порошенком було досягнуто угоду про єдиний партійний список на майбутніх місцевих виборах, експерти пов'язують бажання Корбана висуватися в мери Києва з продовженням персональної війни між Порошенком і Коломойським.