ua en ru

Корбан: Суд над Мосійчуком проходить в найгірших традиціях СРСР

Кандидат у мери Києва від ВП "Укроп" Геннадій Корбан порівняв суд над депутатом від Радикальної партії Ігорем Мосійчуком до найгірших проявів радянської системи судочинства. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Зараз перебуваю в народному суді Української РСР над Ігорем Мосійчуком. Сидить у клітці, поруч на лавці пляшка з водою. Це вже третя спроба авторитарних радянських - українських лідерів посадити цього патріота. Перший раз Мосійчука садив Кучма - за те, що той підтримував українську церкву. Другий раз його запроторив за ґрати Янукович - за його боротьбу з спадщиною комунізму. Третій раз Мосійчука намагається посадити вже Порошенко - за те, що той не давав спуску сепаратистам з корочками міліціонерів, суддів та прокурорів ", - пише колишній заступник голови Дніпропетровської ОДА.

Також Корбан заявив, що "не здивований тим, що влада саджає за ґрати патріотів, і застеріг від свавілля чиновників".

"Те, що Порошенко ідейний спадкоємець Кучми і Януковича мене не дивує. Як не дивує і той факт, що Мосійчук, а разом з ним ще кілька десятків патріотів опинилися в суді, а вбивці Небесної сотні досі перебувають на волі. Але я оптиміст. Адже сьогоднішній день це не тільки судилище над Мосійчуком, але і річниця Революції на граніті. Це був перший Київський майдан, коли студенти вийшли на площу, тоді ще Жовтневої Революції, і змусили продажний уряд піти у відставку. Це сталося восени 1990 року. До речі, осінь - жовтень-листопад, як показує українська історія, саме підходящий час, щоб змести продажних чиновників ", - зазначив один з лідерів об'єднання патріотів"Укроп".

Нагадаємо, що 17 вересня Верховна Рада з порушенням регламенту задовольнила подання ГПУ на арешт депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.