ua en ru

Корбан з озброєними людьми захопив ОВК в 38-му окрузі, - "Опозиційний блок"

Партія "Опозиційний блок" заявляє, що заступник голови Дніпропетровської ОДА Геннадій Корбан з озброєними людьми в четвер, 13 листопада, захопив окружну виборчу комісію 38-го округу (Новомосковськ, Дніпропетровська обл.). Про це йдеться у відкритому листі партії.

В "Опозиційному блоці" повідомили, що під час нападу була побита знімальна група журналістів. Також, згідно із заявою партії, нападники викрали голову ОВК Павла Селіхова.

"Це вже не перше силова спроба не допустити перерахункe голосів. Учора (12 листопада - Ред.) близько 16:00 на територію окружної комісії увірвався чоловік, який погрожував зброєю членам окружної комісії та присутнім журналістам і обіцяв прислати загін "Правого сектора", - йдеться в заяві "Опозиційного блоку".

У документі підкреслюється, що присутні в приміщенні правоохоронці на витівку чоловіка ніяк не відреагували, що говорить про явний провокаційний характер акції і доводить готовність зацікавлених осіб впливати на хід перерахунку голосів.

В "Опозиційному блоці" заявляють, що в 38-му окрузі "злочинне угруповання з допомогою рейдерських схем через суди застосовує будь-які дії, щоб скасувати перемогу кандидата в народні депутати Вадима Нестеренка, який набрав 31,35% (21,3 тис. голосів) і значно випередив свого опонента Кузьмука, який набрав лише 12,8% (8,7 тис. голосів)".

У партії також зазначили, що, незважаючи на безпідставність звинувачень і визнання законності виборів міжнародними спостерігачами, представники Кузьмука через дніпропетровський суд домоглися перерахунку голосів по 123 ділянкам (з 136), на яких виграв Нестеренко.