ua en ru

Корбан і Філатов хочуть незаконно зняти "Опоблок" з реєстрації в Дніпропетровській обл., - Вілкул

Народний депутат Олександр Вілкул заявив про те, що чиновники, підконтрольні Геннадію Корбана і Борису Філатову - заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Святослав Олейник та начальник управління юстиції Леонід Маньковський хочуть незаконно зняти "Опозиційний блок" з реєстрації на місцевих виборах, оскільки рейтинг "Опозиційного блоку" складає в області більше 35%. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Як мені стало відомо від працівників обласного управління юстиції, сьогодні вранці замгубератора Дніпропетровської області Святослав Олейник викликав начальника обласного управління юстиції Леоніда Маньковського і поставив завдання в терміновому порядку будь-яким шляхом скасувати реєстрацію "Опозиційного блоку" в Дніпропетровській області. У жителів всієї Дніпропетровської області рейдери хочуть вкрасти право вибору. Рейтинг "Опозиційного блоку" становить понад 35%, і бандити з "Укропу" і "Відродження" це добре знають", - написав політик.

За його словами, Маньковський був призначений на посаду півтора року тому і за цей час в інтересах Корбана та Філатова реалізував юридичний супровід кількох рейдерських захоплень.

"Схема проста: вирізається печатка підприємства з каблука, підробляється підпис директора, робиться фіктивна угода купівлі-продажу підприємства, а Маньковський все це вносить у державний реєстр. Після призначення "свого" директора підприємство знімається з допомогою озброєних бойовиків. Обличчя багатьох з них можна було бачити під Верховною Радою 31 серпня. Так були захоплені "Хлібзавод №2", агрофірма "Чумаки", агрофірма "Дзержинець", "Интерлизингинвест", що володіє майже трьома тисячами вагонів, і ще з добрий десяток інших підприємств", - заявив Вілкул.

Крім цього, за його словами, Олейник залишився працювати в Дніпропетровській облдержадміністрації після того, як Корбан і Філатов звідти пішли.

"Послідовний прихильник секти Антоніо Менегетті, отримав сертифікат в Санкт-Петербурзькому університеті за спеціальністю "Онтопсихологія". У 2007 році став нардепом за списками партії "Батьківщина", як публічно сказав тодішній начальник штабу БЮТ Михайло Бродський - за 2 млн доларів. У 2010 вийшов з фракції, став "тушкою" і проголосував за ратифікацію "Харківських угод". Зараз є фронтменом проекту Корбана та Філатова "Відродження". Компетентні люди кажуть, що він зараз "відмиває" на реконструкції озера в Синельниковому 47 млн гривень. Олійник через свого дядька - колишнього голову Жовтневого суду міста Дніпропетровська тотально контролює Жовтневий і ряд інших судів міста Дніпропетровська", - написав Вілкул.

У зв'язку з цим він заявив, що доповість питання про спробу незаконного зняття "Опозиційного блоку" з реєстрації керівництву держави, провідним європейським політикам.