ua en ru

Кір в Україні: у Кропивницькому до лікарів звернулися 5 осіб

Кір в Україні: у Кропивницькому до лікарів звернулися 5 осіб Фото: вакцинація (facebook.com WHO)

У Кропивницькому у двох людей лабораторно підтвердили захворюваність на кір

У Кропивницькому з початку року з підозрою на кір до лікарів звернулися 5 осіб. Про це під час прес-конференції повідомила начальниця управління охорони здоров’я міськради Оксана Макарук, повідомляє видання "Весь Кіровоград".

"Що стосується кору, в нас звернулись для стаціонарного лікування з початку року 5 чоловік з підозрою на кір. У двох ми маємо лабораторне підтвердження, вони проліковані і виписані. По одній особі не прийшло підтвердження, але вона також вилікувалась і виписана. Зараз на лікуванні перебуває ще дві особи, підтвердження щодо захворюваності на кір по цих особам ми ще не маємо. Стан цих людей задовільний", - зазначила Макарук.

Крім того, за словами Макарук, наразі у місті закінчилися вакцини від кору, нових поставок очікують за кілька днів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами заступника міністра охорони здоров'я з питань євроінтеграції Ольги Стефанишиної, в Україні не очікується проблем з наявністю вакцин від кору.

"У квітні очікується поставка одного мільйона доз вакцин від кору. Наступна поставка в 900 тисяч доз вакцин очікується в листопаді. Проблем з наявністю вакцин бути не повинно", - заявляла вона.