ua en ru

У Копенгагені в результаті стрілянини на парковці ТЦ поранено трьох людей

Три людини отримали поранення при стрілянині, яка сталася на парковці в підвалі одного з торгових центрів на околиці Копенгагена. Про це повідомляє Reuters з посиланням на представників місцевої поліції.

Відомо, що стрільбі передував конфлікт між двома групами людей. Особистості тих, хто стріляв, наразі не встановлені, на даний час поліція з'ясовує причину конфлікту.

У середині лютого озброєний чоловік обстріляв копенгагенське кафе, у якому проходила зустріч зі шведським художником Ларсом Вілксом, відомим своїми карикатурами на пророка Мухаммеда. Нападник здійснив 40 пострілів, після чого втік. Загинув один з учасників зустрічі, двоє поліцейських отримали поранення.

Того ж дня близько опівночі була обстріляна синагога, розташована приблизно у трьох кілометрах від місця першого нападу. Жертвою стрілянини стала одна людина, були поранені троє співробітників поліції.

Нагадаємо, 14 лютого в Копенгагені невідомий з інтервалом у кілька годин відкрив вогонь по культурному центру, в якому проходили дебати про богохульство і свободі самовираження, і місцевій синагозі. В результаті дві людини були вбиті і п'ятеро поранені. Незабаром поліція застрелила чоловіка, який відкрив вогонь по правоохоронцях, що намагалися затримати його неподалік від місця двох збройних нападів. Двом обвинуваченим у причетності до теракту пред'явлено звинувачення.

Президент Петро Порошенко висловив співчуття прем'єр-міністру Данії Хелле-Торнінг Шмідт у зв'язку з терористичними нападами, що відбулися в Копенгагені 14 лютого.