ua en ru

Координаційний центр опозиційних сил підготував пакет документів про фальсифікації для передачі до спеціальної слідчої комісії ВР

Координаційний центр опозиційних сил, міжнародних та місцевих спостерігачів, що працював на виборах у Донецьку, вже підготував пакет документів для передачі до спеціальної слідчої комісії з розслідування фальсифікацій на виборах, яку буде створено у Верховній Раді. Про це заявив кандидат в народні депутати від партії "УДАР" Валентин Наливайченко, який координує роботу центру, повідомляє прес-служба кандидата.

Він повідомив, що координаційний центр вже має доказову базу по багатьох округах, де під час голосування та підрахунку голосів були допущені грубі порушення, а міліція не забезпечила дотримання закону. Це, наприклад, округ 42 у Донецькій області, де невідомі люди спільно з міліцією утримували у блокаді виборчу дільницю, округи 46, 50 та 55, де зафіксовані та задокументовані численні випадки вкидання виборчих бюлетенів у виборчі скриньки, округи 41-45, де зафіксоване масове підвезення виборців на виборчі дільниці, округ 43, де не виставлялася необхідна кількість урн для голосування. Всього, за словами Наливайченка, на Донеччині було зафіксовано понад тисячу порушень, які могли суттєво вплинути на результат голосування.

Крім того, Наливайченко наголосив, що у новому парламенті "УДАР" обов'язково внесе зміни до виборчого законодавства з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії та звітів міжнародних місій спостереження, зокрема ОБСЄ та ПАРЄ. "Політична корупція на цих виборах стала можливою через те, що було ухвалено абсолютно корупційний виборчий закон. Ми ухвалимо новий закон - забезпечимо відкриті партійні списки і відкритий підрахунок голосів, щоб арифметика перестала бути партійною", - сказав Наливайченко.

Читайте також: Результати виборів-2012: За підсумками обробки 96,34% бюлетенів, ПР набирає 30,47%, "Батьківщина" - 25,19% голосів