ua en ru

До кінця року 20% складу ЗСУ перейде на нову систему харчування, - Полторак

До кінця року 20% складу ЗСУ перейде на нову систему харчування, - Полторак Фото: Степан Полторак во время проверки результатов реформы питания ВСУ (mil.gov.ua)

Повний перехід планується здійснити до 2020 року

До кінця поточного року 20% складу Збройних Сил України буде харчуватися по реформованій програмі, а до 2020 року весь військовий склад отримає доступ до нової системи харчування. Про це сьогодні, 22 червня, заявив міністр оборони України Степан Полторак під час робочої поїздки до Одеського гарнізону.

"Заплановано, що до кінця 2017 року близько 20% військових частин Збройних Сил України перейдуть на нову систему харчування", наголосив Степан Полторак.

Також Полторак наголосив, що перехід військових частин цього року буде відбуватися у кілька етапів, перший з яких завершується 30 червня. Повністю ЗС України мають перейти на нову систему харчування до кінця 2019 року.

Західна військово-морська база ВМС ЗС України повністю перейшла на нову систему харчування, згідно якої військова частина закуповує продовольство.

altaltalt

Фото: реформована система харчування військослужбовців в Одеській області (mil.gov.ua)

Обраний в результаті експериментів варіант дає можливість харчувати військовослужбовців за каталогом із понад 350 продуктів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на окупованих територіях Донецької області почалася кампанія по припиненню продажу товарів українського виробництва.