ua en ru

Концерн Bayer повинен заплатити штраф у розмірі 50 млн дол. американським фермерам.

Суд у США засудив дочірню компанію концерну Bayer до сплати штрафу американським фермерам у розмірі 50 млн дол., передає Deutsche Welle.
Дочірнє підприємство німецького хіміко-фармацевтичного концерну Bayer має заплатити американським фермерам 37 млн євро за забруднення рисових полів чужорідними генами. Відповідне рішення було ухвалене судом в ніч на п'ятницю в м. Літл-Рок в штаті Арканзас. Це вже четвертий і найбільший штраф, до сплати якого компанію Bayer CropScience зобов'язав суд у зв'язку з виведеним нею сортом рису "Liberty Link".
Газета Tagesanzeiger відзначає, що концерн Bayer і університет штату Луїзіана вирощували генетично змінений сорт рису на дослідних полях. Міністерство сільського господарства США спочатку пояснювало, що суміш цієї рисової рослини зі звичайними сортами не представляє небезпеки здоров'ю та екології. Однак Європейський Союз і Японія заборонили імпорт забрудненого рису з США. У 2006 р. американські виробники рису зазнали через це великі втрати. У результаті фермери зажадали відшкодування збитку. Крім чотирьох випадків, за якими вже винесено рішення, в суді знаходиться ще ціла низка інших позовів до Bayer CropScience.