ua en ru

В концепції реінтеграції Донбасу не вказано ким окуповано Донбас, - Тука

В концепції реінтеграції Донбасу не вказано ким окуповано Донбас, - Тука Фото: Георгій Тука (РБК-Україна)

Тука зазначив, що це лише "чорновий варіант" документу

В законопроекті про реінтеграцію Донбасу не вказано ким саме окуповано Донбас. Про це заявив заступник міністра тимчасово окупованих територій Георгій Тука в ефірі "1+1".

"Територія в назві і в преамбулі (документу, - ред.) визнана окупованою, ким саме - не названо. Але хотів би одразу зазначити, це лише чорновий варіант. І хоча б той факт, що через день після заяви секретаря Радбезу…ми мали на руках законопроект у вигляді документу, а після обговорення, після чималої кількості критичних зауважень повернулися вже до обговорення самої концепції. З моєї точки зору, це свідчить про те, що люди в Радбезі сприймають конструктивну критику і намагаються знайти шлях, який би влаштував більшу кількість не тільки народних депутатів, а й людей, наших громадян", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв заявив, що деякі елементи законопроекту про реінтеграцію Донбасу обговорювалися під час візиту президента України Петра Порошенка в США.

"Деякі елементи цього законопроекту були у центрі уваги переговорного процесу з американською стороною, оскільки основою майбутнього законопроекту є, звичайно, мінські домовленості, і ключове - це виконання Росією безпекових умов", - заявив він.