ua en ru

Деякі елементи плану реінтеграції Донбасу обговорювалися під час візиту Порошенка в США, - АП

Деякі елементи плану реінтеграції Донбасу обговорювалися під час візиту Порошенка в США, - АП Фото: Костянтин Єлісєєв (РБК-Україна)

У рамках візиту до США активно обговорювалося питання тиску на РФ

Деякі елементи законопроекту про реінтеграціюДонбасу обговорювалися під час візиту президента України Петра Порошенка в США. Про це заявив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв в ефірі "1+1".

"Для нас ключовим було навести мости, встановити особистісний контакт для того, щоб розвивати наше стратегічне партнерство з США. Що стосується візиту до Вашингтону, то було дуже багато тем, які ми мали обсудити і ключова з них - це, звичайно, як нам поєднати, як нам скоординувати зусилля з американською стороною задля того, щоб принести мир і стабільність на Донбас. Деякі елементи цього законопроекту були у центрі уваги переговорного процесу з американською стороною, оскільки основою майбутнього законопроекту є, звичайно, мінські домовленості, і ключове - це виконання Росією безпекових умов", - заявив він.

Крім того, Єлісєєв додав, що у рамках візиту до США українська делегація на чолі із главою держави активно обговорювала питання тиску на російську сторону..

"І навіть президент Трамп сказав, що це не є конфлікт в Україні це є російська агресія", - додав Єлісєєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко повідомила подробиці візиту президента України Петра Порошенка в США, де глава держави, зокрема, провів зустріч із президентом США Дональдом Трампом.