ua en ru

До кінця сесії Рада має розглянути 70 базових законів, - Гройсман

До кінця сесії Рада має розглянути 70 базових законів, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Відбувся брифінг за підсумками погоджувальної ради

До кінця сесії Верховна Рада України має розглянути 70 законів, які мають стати базою для прийняття рішень, йдеться, зокрема, про підвищення соціальних стандартів, боротьбу з корупцією та запровадження безвізового режиму. Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками погоджувальної ради заявив Голова Верховної Ради Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми визначили 70 законів, які можуть бути базою для прийняття рішень. Ми маємо час до завершення цієї сесії, кожен комітет має час відпрацювати ті чи інші закони, для того, щоб ми змогли ухвалити ті чи інші рішення", - заявив Гройсман.

При цьому він також закликав парламент систематизувати свою роботу.

Крім того, спікер зазначив, що систему роботи парламенту потрібно буде перебудовувати, "оскільки те, що ми маємо сьогодні,- є певні здобутки і прийняття відповідних рішень,- а є і рішення, які, на превеликий жаль, вносять більше хаосу у роботу парламенту, тому ми маємо від такої антикризової роботи, яка, напевне, була необхідною у такий важкий період часу, переходити до системних рішень, які дозволять приймати якісні закони, зрозумілі для суспільства і саме головне, щоб прийняті закони відчували по-справжньому в житті", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, на черговому пленарному тижні Рада розгляне законопроекти про закупівлі, безвізовий режим і соцстандарти.