ua en ru

До кінця року планується реформування 40% підрозділів Міноборони, - Полторак

До кінця року планується реформування 40% підрозділів Міноборони, - Полторак Фото: Степан Полторак

Полторак розповів про терміни завершення реформування Міноборони

До кінця року планується реформування 40% підрозділів Міністерства оборони та 25% - Генерального штабу. Про це в ефірі "5 каналу" заявив міністр оборони України Степан Полторак.

"У наших планах до кінця року завершити роботу, пов'язану із створенням нормативно-правової бази у розвитку Збройних сил, провести реформування 40% підрозділів Міністерства оборони та в районі 25% Генерального штабу", - сказав він і додав, що завершення реформування Міноборони має відбутися у 2018 році.

За словами міністра, не можна одночасно робити реформу скрізь.

"Так, по кожному року, у 2017 році ми плануємо практично на 80% завершити реформування Міноборони, і на 50% Генштабу, ми плануємо завершити реформування оперативного штабу, видів Збройних сил у відповідності з новими структурами і новими завданнями", - зазначив Полторак.

Він також додав, що в 2018 році планується завершити реформування Міністерства оборони, де буде чітко визначено цивільний контроль над Збройними силами, а міністр оборони повинен бути цивільною особою.

Далі в 2019-2020 роках, за словами міністра оборони України, планується завершення реформування всіх органів військового управління, всіх підрозділів у відповідності зі стандартом, який існує.

Нагадаємо, на закупівлю озброєння в 2017 році Міністерство оборони може витратити 12 млрд гривень.