ua en ru

У контактній групі по Донбасу заявили про підготовку обміну полоненими в два етапи

У контактній групі по Донбасу заявили про підготовку обміну полоненими в два етапи Фото: зал засідань контактної групи в Мінську (president-hotel.by)

Перший етап обміну полоненими планують провести до новорічних свят

Обмін полоненими між окремими районами Донецької і Луганської областей та українською владою за формулою "всіх на всіх" може пройти в два етапи. Про це в інтерв'ю одному з російських телеканалів заявив представник України в гуманітарній підгрупі Віктор Медведчук.

Зокрема, Медведчук зазначив, що на даний момент готується обмін полоненими за формулою "306 на 74".

"207 осіб буде звільнено тих, кого розшукує Донецьк, і 99 тих, кого розшукує Луганськ. Відповідним чином, Київ отримає 74 людини", - заявив він.

Він також додав, що затримка з української сторони полягає в тому, що потрібно звільнити тих, хто перебуває на стадії судового розгляду справи і досудового розслідування, а також засуджений та відбуває термін.

"Безумовно, це більш довгий термін, ніж два тижні, які знадобилися Луганську та Донецьку, але ми націлені на те, щоб до новорічних та різдвяних свят звільнити цих 306 людей", - підкреслив Медведчук.

Після цього, за його словами, в Україні залишаться 80 осіб, яких розшукують ОРДЛО, і 20 українських заручників - на окупованих територіях.

"Я думаю, що це має бути другий етап, який завершить обмін за принципом "всіх на всіх", - зазначив Медведчук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ОРДЛО в рамках обміну полоненими готові передати Україні 74 заручника.