ua en ru

Контактна група може зібратися завтра в режимі скайп-конференції

Контактна група може зібратися завтра в режимі скайп-конференції Фото: МЗС Білорусі

До кінця 2015 року планується провести сім зустрічей Контактної групи в Мінську

"Влада" так званої "Донецької народної республіки" відправила ОБСЄ пропозицію зібрати завтра, 12 жовтня, скайп-конференцію контактної групи для обговорення обстрілу Донецька 10 жовтня, в результаті якого загинула одна людина і двоє були поранені. Про це сьогодні повідомив "глава" делегації ДНР на переговорах у Мінську, "спікер парламенту" Денис Пушилін Денис Володимирович, повідомляє "ДАН".

"Ми звернулися до ОБСЄ з проханням зібрати позачергову скайп-конференцію контактної групи у зв'язку з обстрілом села Веселе і дев'ятиповерхового будинку в Київському районі Донецька, де загинула одна людина і двоє були поранені", - сказав він.

Як повідомляється, Пушилін додав, що ДНР ініціює переговори на завтра, орієнтовний час зустрічі поки не відомо.

Крім того, в прес-службі Пушиліна заявили, що до кінця 2015 р. планується провести сім зустрічей контактної групи в Мінську.

"Календарний план переговорів розписаний до кінця року. Заплановані зустрічі контактної на 20, 27 жовтня, 17, 24 листопада та 8, 15 і 22 грудня", - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що переговори профільних підгруп плануються частіше, ніж Контактної групи.

"Тим часом сьогодні в Мінську проходять переговори підгрупи з політичних питань, які триватимуть до завтра. Основна увага буде приділена регламентної частини подальших переговорів профільної підгрупи, щоб був графік і протоколювання конкретних рішень", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що політична підгрупа по Донбасу розпочала зустріч у Мінську.