ua en ru

Контактна група у Мінську сьогодні погодить 7 нових ділянок розведення сил на Донбасі

Контактна група у Мінську сьогодні погодить 7 нових ділянок розведення сил на Донбасі Фото: Леонід Кучма

Також на порядку денному звільнення заручників і відкриття КПВВ "Золоте" у Станиці Луганській

Тристороння контактна група з врегулювання конфлікту на Донбасі сьогодні, 23 листопада 2016 року, в Мінську (Білорусь) погодить 7 нових ділянок розведення сил на Донбасі. Про це повідомляє "112 Україна".

Крім того, учасники планують обговорити відкриття КПВВ "Золоте" у Станиці Луганській та звільнення заручників.

"Почнуться переговори усіх чотирьох підгруп тристоронньої контактної групи, а саме політичної, економічної, гуманітарної та з питань безпеки. У столицю вже прибули учасники української делегації. Її очолить Леонід Кучма та її основна вимога буде стосуватися відкриття КПВВ "Золоте" у Станиці Луганській. Серед інших головних питань - звільнення заручників", - йдеться в повідомленні.

Крім того, учасники контактної групи планують узгодити 7 нових ділянок розведення сил на Донбасі. На даний момент невідомо, де вони будуть знаходитися. Також сторони узгодять питання відведення сил і засобів у Станиці Луганській.

Також на порядку денному засідання питання щодо можливості впровадження поліцейської місії на Донбасі, модальності проведення виборів, а також щодо доступу міжнародної організації "Червоного Хреста" до незаконно утримуваних осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ОБСЄ заявили про обмеження доступу до ділянок розведення сторін на Донбасі.