ua en ru

Контактна група в Мінську сьогодні має узгодити перемир'я до початку нового навчального року

Контактна група в Мінську сьогодні має узгодити перемир'я до початку нового навчального року Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Це буде вже 11 заява про перемир'я за час конфлікту на Донбасі

Тристороння контактна група в Мінську (Білорусь) сьогодні, 23 серпня 2017 року, має узгодити перемир'я на Донбасі до початку нового навчального року. Про це у Facebook повідомила перший віце-спікер Верховної Ради України, представник України у гуманітарній підгрупі контактної групи Ірина Геращенко.

"Сьогодні - засідання мінських груп. На ТКГ має бути прийняте рішення про перемир'я до початку нового навчального року. Так, це буде вже 11 заява про перемир'я за ці складні роки, й на жаль, жодне з них не протрималося й кількох днів. Але все ж знижувалися рівень напруги і ескалації, а кожне врятоване життя варте того, аби домовлятися", - написала вона.

Крім того, Герашенко акцентувала на тому, що сьогоднішнє засідання контактної групи в Мінську відбудеться відразу після телефонної конференції в нормандському форматі.

"Вперше є спільна заява четвірки щодо перемир'я, публічна заява, адже до сьогодні рішення про перемир'я приймали на ТКГ, українська сторона і президент завжди публічно підтримували ці ініціативи, як і наші європейські партнери, але жодного разу президент РФ Путін не зробив публічної заяви, що РФ докладе зусиль для припинення кровопролиття на Донбасі, для свого впливу на бойовиків, аби ті перестали стріляти", - наголосила Геращенко.

Минськ. Посольство України в Білорусі. Разом з колективом нашого маленького і бойового диппредставництва, послом Ігорем ...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 23 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідери "нормандської четвірки" підтримують режим припинення вогню до початку навчального року.