ua en ru

Контактна група не може домовитися про статус Донбасу і місцевих виборах, - МЗС РФ

Контактна група не може домовитися про статус Донбасу і місцевих виборах, - МЗС РФ Фото: Марія Захарова

З цих питань у сторін є деякі розбіжності

Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на сході України не може домовитися про статус Донбасу і місцевих виборах. Про це у ході брифінгу повідомила офіційний представник Міністерства закордонних справ (МЗС) Росії Марія Захарова, передає Twitter МЗС РФ.

"Залишаються розбіжності щодо конституційної реформи, надання Донбасу особливого статусу, проведення місцевих виборів", - повідомляла вона.

При цьому, за словами представника МЗС під час переговорах у Мінську намітилися певні позитивні зрушення в плані розв'язання деяких економічних проблем".

"Йде "в'язка" робота над підготовкою угоди про відвід танків, мінометів до 120 мм і артилерійських систем до 100 мм", - повідомила Захарова.

Нагадаємо, вчора в Мінську пройшли консультації чотирьох підгруп контактної групи по Донбасу, а також самої контактної групи, до якої згодом приєдналися представники самопроголошених республік" ДНР і ЛНР.

За підсумками зустрічі в ДНР заявили, що компроміс щодо відведення техніки калібром менше 100 мм не знайдено. Було вирішено, що підгрупа з безпеки продовжить роботу сьогодні.

Тим не менш, сторони домовилися про "стійкому" припинення вогню на Донбасі з 1 вересня.