ua en ru

Контактна група домовилася про звільнення чотирьох заручників 26 лютого

Контактна група домовилася про звільнення чотирьох заручників 26 лютого Фото: Леонід Кучма

У Мінську завершилася зустріч контактної групи

Тристороння контактна група домовилася про звільнення 26 лютого чотирьох заручників на окупованій території Луганської області. Про це у Facebook повідомила прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Важлива новина - 26 лютого будуть звільнені чотири людини, які перебувають у заручниках на території окремих районів Луганської області. Також ми вимагаємо допустити фахівців Міжнародного Комітету Червоного Хреста і "Лікарів без кордонів" до українських заручників, які незаконно утримуються на непідконтрольної Україні частині Донбасу і до ув'язнених, які перебувають в місцях позбавлення волі в окремих районах Донецької та Луганської областей. Міжнародні гуманітарні організації повинні отримати безперешкодний доступ до непідконтрольної Україні частині Донбасу", - повідомила Оліфер.

Оліфер також повідомила, що контактна група позитивно оцінила звільнення заручників, яке відбулося 20 лютого.

На зустрічі контактної групи також обговорювалося питання розмінування Донбасу. Україна пропонує, щоб питаннями розмінування в "сірій зоні" зайнялися експерти однієї з міжнародних гуманітарних організацій, а саме - взяли на себе маркування замінованих ділянок.

В Минске окончено заседание Трехсторонней контактной группы. Вопросом первостепенной важности остаётся проблема безопа...

Опубликовано Даркой Олифер 24 февраля 2016 г.

У той же час уповноважений президента з питань мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській області Ірина Геращенко заявила, що Україна сьогодні в черговий раз наполягала на звільненні в першу чергу хворих, поранених, тих, хто довго перебуває у в'язниці.

"Ми б'ємося за кожного заручника, що знаходяться у в'язницях на окупованих територіях. Маємо чіткі директиви від президента в цьому питанні. Сьогодні в черговий раз запропонували наші ініціативи, пройшлися по кожній прізвища зі списку заручників. Наполягаємо на звільненні в першу чергу хворих, поранених, тих, хто довго перебуває у в'язниці. Працюємо, щоб в найближчі тижні ще були позитивні новини для мам та дружин заручників", - повідомила Геращенко.

Мінськ. Ключове досягнення важких переговорів гуманітарної підгрупи, (де питаннями звільнення заручників також займаєтьс...

Опубликовано Iryna Gerashchenko 24 февраля 2016 г.

Нагадаємо, представник Росії в контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов заявив, що прийняття закону про амністію в Україні необхідно для того, щоб реалізувати принцип обміну полоненими у форматі "всіх на всіх".