ua en ru

Контактна група домовилася про звільнення з полону 50 осіб з обох сторін

Контактна група домовилася про звільнення з полону 50 осіб з обох сторін Фото: обмін полоненими

В першу чергу будуть звільнені поранені, важко хворі і жінки

Тристороння контактна група домовилася про звільнення з полону 50 осіб з обох сторін. Про це у Facebook повідомила прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Особливу увагу було приділено питанню повернення українських громадян з полону. За ініціативою України всі сторони прийшли до взаємної згоди найближчим часом звільнити понад 50 осіб з обох сторін, - у першу чергу, поранених, важко хворих і жінок", - повідомила Оліфер.

У ході засідання також була досягнута домовленість про те, що міжнародні гуманітарні організації, зокрема, Міжнародний Комітет Червоного Хреста повинні бути допущені до ув'язнених, які перебувають у місцях позбавлення волі на непідконтрольної Україні частині Донбасу. Також МКЧХ має бути допущений до українських громадян, які незаконно утримуються в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Окончено первое в этом году заседание Трехсторонней контактной группы в Минске. По его итогам можно подвести следующие...

Опубликовано Даркой Олифер 13 января 2016 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що звільнення полонених і допуск міжнародних гуманітарних організацій у в'язниці на Донбасі будуть ключовим питанням на засіданні гуманітарної підгрупи контактної групи 13 січня.