ua en ru

Звільнення полонених буде ключовим питанням на переговорах у Мінську 13 січня

Звільнення полонених буде ключовим питанням на переговорах у Мінську 13 січня Фото: Ірина Геращенко

Також обговорюватиметься питання допуску міжнародних організацій до тюрем на Донбасі

Звільнення полонених та допуск міжнародних гуманітарних організацій до тюрем на Донбасі будуть ключовим питанням на засіданні гуманітарної підгрупи тристоронньої контактної групи у Мінську 13 січня 2016 року. Про це у Facebook написала народний депутат, уповноважений президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

"Перед святами бойовики пообіцяли допустити принаймні Червоний Хрест до тюрем. Питання допуску, як і звільнення полонених - буде ключовим на гуманітарній підгрупі у Мінську 13 січня. Пройдемося по кожному прізвищу, я все ж вірю, що питання має зрушитися з мертвої точки", - йдеться у повідомленні.

Як повідомила Геращенко, під час візиту до Маріуполя вона відвідала одну з пенітенціарних установ в рамках моніторингу дотримання прав затриманих. Скарг на умови утримання, побут, санітарію чи застосування заборонених методів та тиску від ув'язнених і затриманих не отримали.

Перевірку умов утримання ув'язнених також здійснювали представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

"Протягом минулого року більше 100 місій МКЧХ, а також більше 25 місій ОБСЄ, структур ООН, організації "Лікарі без кордонів" та інших міжнародних гуманітарних організацій здійснили візити до українських пенітенціарних установ і змогли поспілкуватися із затриманими. Натомість, на окупованих територіях жодного допуску до тюрем ані МКЧХ, ані інших організацій не було!", - йдеться у повідомленні.

Під час візиту до Маріуполя відвідала одну з пенітенціарних установ в рамках моніторингу дотримання прав затриманих. Ска...

Опубликовано Iryna Gerashchenko 12 января 2016 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчора представник України в тристоронній контактній групі Леонід Кучма провів зустріч з новим представником Росії в групі Борисом Гризловим.