ua en ru

До контактів із Росією Флінна міг змусити Трамп або його зять

До контактів із Росією Флінна міг змусити Трамп або його зять Фото: Майкл Флінн (defense.gov)

Зі свідчень Флінна нібито випливає, що він діяв не з власної волі

Зять президента США Дональда Трампа Джаред Кушнер міг примушувати колишнього радника глави держави з питань національної безпеки Майкла Флінна до контактів із Росією. Про це повідомляє DW.

Зокрема зазначено, що Флінн повідомляв представникам перехідної команди чинного глави Білого дому про свої контакти і розмови з тодішнім послом РФ у США Сергієм Кисляком, про що йдеться в обвинувальному висновку у справі Флінна. Під час цих розмов, які відбулися в кінці 2016 року, зачіпалася тема санкцій проти Росії.

Як повідомляється, під час телефонних переговорів із Кисляком Флінн обговорював американські санкції щодо РФ, а також російську відповідь на них. Флінн нібито просив російську сторону не загострювати ситуацію і рівнозначно відповідати на санкції США.

Водночас, як повідомила низка американських ЗМІ, Кушнер, зять Трампа, міг примушувати Флінна до контактів із Росією. Зі свідчень Флінна нібито випливає, що він діяв не з власної волі. Можливо, що в справу залучені й інші високопоставлені співробітники команди Трампа. Не виключено також, що наказ контактувати з росіянами Флінн нібито отримав безпосередньо від Трампа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зять президента Сполучених Штатів Америки і його старший радник Джаред Кушнер на початку листопада цього року зустрічався зі спецпрокурором Робертом Мюллером, який розслідує передбачуване втручання Росії у президентські вибори США в 2016 році.