ua en ru

Консультації з питання ЦВК завершаться до наступного тижня

Консультації з питання ЦВК завершаться до наступного тижня Фото: Ірина Луценко (УНІАН)

Питання ЦВК обов'язково розглянуть до осені, запевнила представник президента у ВР

Консультації фракцій стосовно питання оновлення Центральної виборчої комісії (ЦВК) мають завершитись до наступного тижня. Таку точку зору висловила у кулуарах Верховної ради представник президента України у парламенті, народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Питання ЦВК має підніматись, адже через кілька місяців ми вступаємо вже в останній рік передвиборчої президентської гонки. А відтак Центральна виборча комісія повинна працювати. Це був запит суспільства. Тому я маю надію, що всі консультації завершаться до наступного тижня, і ми будемо розглядати", - заявила Луценко.

Нардеп нагадала, що парламент працюватиме до кінця липня.

"У нас ще будуть тижні, щоб розглянути це питання. Воно обов’язково буде розглянути до осені. Не думаю, що будуть якійсь заперечення, щоб проголосувати", - додала вона.

Нагадаємо, вчора голова ВР Андрій Парубій повідомив, що представники більшості фракцій висловили думку, що для голосування за оновлений склад Центральної виборчої комісії (ЦВК) потрібні додаткові консультації.