ua en ru

Консультації з представниками опозиції велися з 10 грудня, - Клюєв

Консультації представників влади з представниками опозиції щодо врегулювання конфлікту (Євромайдан ) велися вже 10 грудня. Про це в інтерв'ю телеканалу ARD та газеті «Берлінер Цайтунг» повідомив секретар РНБО Андрій Клюєв, передає його прес-служба.

«Фактично ми домовилися про те, що половину проблем можна було врегулювати в переговорному процесі. Якщо ви звернули увагу, вже наступного дня розпочав роботу круглий стіл. Мені Президент України доручив організаційні питання щодо його проведення. Я безпосередньо вів переговори з представниками опозиції про те, хто і в якому форматі братиме участь у його засіданні», - сказав Клюєв.

Говорячи про напад на правоохоронців на вул. Банковій з використанням грейдера, Андрій Клюєв сказав: «Деякі провокації виглядають не тільки дивно, але й страшно. Тому явних провокаторів, які організовували ці напади , треба обов'язково виявити. І з ними потрібно дуже серйозно розібратися. Але ті мирні маніфестанти, які випадково потрапили до рук правоохоронців, природно, вони не повинні постраждати. І Президент України висловив думку, що якщо дозволяє чинне законодавство, то люди, які мирно протестували, повинні бути відпущені на свободу».

«Я вважаю, що треба прийняти спеціальний закон про амністію. І думаю, що Верховна Рада його прийме. Всі учасники мирних акцій протесту повинні бути звільнені. Те, що люди вийшли на Майдан, говорить про їх обурення. І вони мають на це право. Якщо люди обурюються , значить, для цього є передумови. Маніфестації та акції протесту, не тільки в Україні, але і в будь-якій країні, - це наслідок. А обов'язок будь-якої влади - прибрати причини», - зазначив секретар Радбезу.