ua en ru

Конституційні зміни стабілізують ситуацію на сході України, - Яценюк

Конституційні зміни дозволять стабілізувати ситуацію на сході України і запобігти антиукраїнським сценаріям Російської Федерац

Конституційні зміни дозволять стабілізувати ситуацію на сході України і запобігти антиукраїнським сценаріям Російської Федерації. Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Йде реалізація антиукраїнського, антидонецкого і антихарьковского плану. Плану з дестабілізації, щоб іноземні війська перетнули кордон і захоплювали країну. Ми цього не допустимо. Впевнений, що жителі Донецька, Харкова і Луганська хочуть жити в унітарній єдиній країні", - заявив Яценюк.

Він зазначив, що вже були ініційовані конституційні зміни, які дозволять передати повноваження на місця, "щоб кожен громадянин України відчував себе повноцінним громадянином і відчував, що він впливає на владу в України і у своїй області".

"Всі брехливі заклики про федералізацію - спроби знищення України. Написаний цей сценарій в РФ. Мета цього одна - розклинювання України, перетворення території України в рабство і під диктатом РФ. Цього не буде. Нам дуже складно зараз: економічно, політично. Я звертаюся до людей та еліт, що представляють східну України. Ми як уряд, будемо вживати всі необхідні правові заходи, як коаліція, ми будемо забезпечувати все політично, щоб ми самі в нашій країні вирішували, яким буде наше пристрій, наша історія і мова... Це наші внутрішні питання, нам не потрібно підказувати", - заявив Яценюк.

Він зазначив, що знаходиться на постійному контакті з силовим блоком: "Мені повідомили, що в Харківській області ситуація дещо стабілізувалася. Я впевнений, що ми наведемо порядок і в Донецькій і Луганській областях".