ua en ru

Конституційна комісія не завершила свою роботу, - Гройсман

Конституційна комісія не завершила свою роботу, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Гройсман вважає, що Конституційна реформа не може тривати роками

Конституційна комісія, яка була створена Президентом України для напрацювання змін до основного закону, не завершила своєї роботи. Про це сьогодні під час парламентсько-громадської платформи заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Конституційна комісія, яка створена Президентом, не завершила свою роботу. У нас є безліч питань, починаючи від трикутника влади і ліквідації як такого дуалізму влади в принципі, закладених в основу нашої Конституції, так і питання судової системи, так і питання прав людини", - заявив Гройсман.

При цьому він також зазначив, що Конституційна реформа не може тривати роками, а вже напрацьовані зміни стосуються лише найважливіших аспектів.

"Ми не можемо займатися роками напрацюваннями змін. Ми взяли все найкраще, що було і виділили те, що є сьогодні найважливіше для прийняття рішень", - зазначив Гройсман, підкресливши при цьому, що запропоновані зміни влаштовують громадян України з усіх регіонів, у тому числі і східних.

"Те, що напрацьовано нами, не влаштовує владу Російської Федерації", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що члени Конституційної комісії підтримали проект змін до Конституції щодо децентралізації місцевого самоврядування.