ua en ru

Конституційна асамблея затвердить концепцію змін до Конституції до 6 грудня

Конституційна асамблея не пізніше 6 грудня 2013 р. ухвалить рішення щодо концепції змін до Конституції України; текст концепції буде передано до Венеціанської комісії. Про це заявила радник Президента України Марина Ставнійчук під час засідання круглого столу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Не пізніше 6 грудня на пленарному засіданні Конституційної асамблеї нами буде представлена напрацьована концепція змін до Конституції України. Після цього пленарного засідання текст концепції буде переданий на експертизу до Венеціанської комісії", - заявила Ставнійчук.

Також вона додала, що Конституційна асамблея працює вже три роки і підготувала серйозні напрацювання: "Члени асамблеї не пізніше 6 грудня на пленарному засіданні повинні будуть прийняти відповідне рішення".

Також Ставнійчук зазначила, що концепція реформування місцевого самоврядування, прийняття якої вимагає ЄС, найближчим часом буде підписана Президентом України у вигляді указу: "Я впевнена, що найближчим часом Президент підпише указ. Вже передбачений план заходів для її виконання.. .Правительство вже передало концепцію реформування в Адміністрацію".