ua en ru

Конституційна асамблея підтримала ідею розробки законопроекту про розширення повноважень Рахункової палати

Більшість членів Конституційної асамблеї проголосували за підготовку проекту закону про зміну ст. 98 Конституцій в частині розширення повноважень Рахункової палати. Про це повідомив голова асамблеї Леонід Кравчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Після ухвалення нами цих пропозицій про розширення повноважень Рахункової палати вони будуть оформлені у вигляді законопроекту і передані на розгляд главі держави", - сказав Кравчук.

Проте в рамках засідання деякі члени асамблеї виступили проти окремої підготовки такого проекту закону, наполягаючи на тому, щоб повноваження Рахункової палати були розширені в рамках підготовки загальної концепції змін до Конституції.

На думку секретаря Конституційної асамблеї Марини Ставнійчук, правової колізії в цьому питанні немає, оскільки асамблея має повноваження підготовки окремих проектів законів про внесення змін до Конституції з подальшою передачею цих документів Президентові.

Читайте також: Розширення повноважень Рахункової палати - зобов'язання України перед ЄС, - департамент євроінтеграції Кабміну