ua en ru

Розширення повноважень Рахункової палати - зобов'язання України перед ЄС, - департамент євроінтеграції Кабміну

Розширення повноважень Рахункової палати - зобов'язання України перед ЄС. Про це в рамках другого засідання Конституційної асамблеї заявив директор департаменту європейської інтеграції секретаріату Кабінету міністрів України Василь Филипчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відповідно до міжнародних декларацій і принципів фінансового контролю, а також відповідно до рекомендацій наших європейських партнерів, функції Рахункової палати України мають бути розширені. Наші міжнародні партнери ставлять перед нами завдання, щоб в Україні з'явився такий незалежний орган, який міг би в повному обсязі забезпечити контроль за використанням, надходженнями державного бюджету і аудиту підприємств", - сказав Филипчук.

Кабмін, не маючи конституційної ініціативи, звернувся до Президента України з пропозицією підготовки такого проекту закону про розширення функцій. "Таким чином ми забезпечимо приведення функцій Рахункової палати відповідно до європейських норм, оскільки нинішні повноваження Рахункової палати України обмежують можливості реалізації спільних проектів з європейським співтовариством", - додав Филипчук.

Читайте також: Конституційна асамблея підготує низку законопроектів, - Ставнійчук