ua en ru

У Костянтинівці затримали трьох посіпак ДНР

У Костянтинівці затримали трьох посіпак ДНР Фото: В'ячеслав Аброськін розповів про затримання в Костянтинівці трьох прибічників ДНР

Один із затриманих - екс-начальник лінійного відділу міліції на станції Костянтинівка

У Костянтинівці (Донецька область) затримали трьох осіб, які в 2014 році активно підтримували угруповання так званої Донецької народної республіки (ДНР). Про це повідомив начальник поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін у Facebook.

З його слів, серед затриманих "чинний на той період майор міліції, начальник лінійного відділу міліції на станції Костянтинівка, звільнений з органів внутрішніх справ лише в листопаді 2014 року.

"Цей персонаж, колишній активний поборник "ДНР", після подій "російської весни" став вести замкнутий спосіб життя, намагаючись бути непримітним в надії на те, що його участь у "ДНР" залишиться невідомою", - додав Аброськін.

Він також розповів, що зі слів двох інших затриманих, вони нібито стояли на блокпостах бойовиків "за ідею" і грошей не отримували.

"Після того, як бойовиків "ДНР" погнали з Костянтинівки, спілкування з "товаришами" не підтримували і вирішили залишитися на підконтрольній Україні території", - зазначив начальник поліції.

Аброськін підкреслив, що поліція Донецької області у святкові дні продовжує активні заходи, спрямовані на охорону громадського порядку, вилучення зброї та боєприпасів, розшук злочинців.

Нагадаємо, українська розвідка повідомляє, що серед населення окупованого Донбасу спостерігається зростання протестних настроїв і невдоволення діями бойовиків.