ua en ru

Константинопольська церква може надати автокефалію без згоди інших церков, - Собор у Стамбулі

Константинопольська церква може надати автокефалію без згоди інших церков, - Собор у Стамбулі Фото: Вселенський патріарх Варфоломій (УНІАН)

Єпископи ухвалили рішення щодо надання автокефалії церквам, які цього просять

На Архієрейському соборі у Стамбулі сьогодні, 2 вересня, єпископи розглянули питання надання автокефалії для церков, які цього просять. Про це повідомляє Громадське.

Повідомляється, що єпископи розглянули питання про те, наскільки Константинопольська церква уповноважена надавати автокефалію церкві, яка цього просить, без згоди інших церков.

Зазначається, що за результатами обговорення, відповідь єпископів ствердна - Константинопольський патріархат може надавати автокефалію без будь-яких узгоджень.

Нагадаємо, РБК-Україна повідомляли, що вчора, 31 серпня, у Стамбулі почався Архієрейський собор Константинопольської церкви, головною темою якого є надання українській Православній церкві автокефалії.

Крім того, вчора, 31 серпня, повідомлялося, що Вселенський патріарх Варфоломій на зустрічі в Стамбулі повідомив предстоятелю російської Православної церкви, патріарху Кирилу, що збирається надати Україні автокефалію.