ua en ru

Консорціум на основі української ГТС може стати альтернативою "Північному потоку-2", - АПУ

Консорціум на основі української ГТС може стати альтернативою "Північному потоку-2", - АПУ Фото: Костянтин Єлісєєв (РБК-Україна)

Єлісєєв розповів про пропозицію обговорити перспективи української ГТС для Європи

Для Європейського союзу консорціум на основі української газотранспортної системи може стати альтернативою газопроводу "Північний потік-2". Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв.

"Ми чітко висловили свою позицію про неприпустимість "Північного потоку-2"... Ми не тільки критикуємо і блокуємо цей політично мотивований проект, а ми і пропонуємо. Ми запропонували можливість створення міжнародного консорціуму на основі нашої газотранспортної системи", - заявив Єлісєєв.

Він також зазначив, що європейська сторона підтримала ініціативу про проведення на початку 2018 року міжнародної конференції про перспективи української ГТС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна ініціює проведення конференції з Європейською комісією про майбутнє ГТС країни.

"Ми запропонували Єврокомісії провести в 2018 році спільну конференцію щодо майбутнього ГТС України", - сказав президент України Петро Порошенко на брифінгу з лідерами ЄС.