ua en ru

У Конотопі демонтували всі пам'ятники комуністичного режиму

У Конотопі демонтували всі пам'ятники комуністичного режиму Фото: у Конотопі демонтували три пам'ятника діячам радянської епохи

Влада міста відзначають, що всі вимоги закону про декомунізацію виконані в повному обсязі

В Конотопі (Сумська область) демонтовані пам'ятники історії та монументального мистецтва, які були пов'язані з періодом радянської епохи, декомунізації. Про це повідомляє прес-служба Конотопської міської ради.

"В період з квітня 2015 по лютий 2016 року на території міста забезпечено демонтаж пам'ятників особам, які займали керівні посади в комуністичній партії СРСР, зокрема: пам'ятника Кірову С. М. (у міському парку культури і відпочинку), пам'яток Радченко С. В. (пр. Світу) і Радченко В. І. (перехрестя вул. Лазаревського та ін Червоної Калини). Демонтовані інформаційні дошки з наступних об'єктів культурної спадщини Пам'ятне місце революційних подій (площа Свободи); Будинок, в якому народились і провели дитячі та юнацькі роки революційні діячі брати Радченки С. В. та В. І. (вул.Р.Тхора) і з Будинку, в якому 3 березня 1917 року відбулося перше легальне засідання Конотопської організації РСДРП (б) (вул.Новікова)", - йдеться в повідомленні.

В прес-службі міськради зазначили, що в даний час всі вимоги закону про декомунізацію щодо демонтажу пам'ятників історії та монументального мистецтва, що увічнюють пам'ять про осіб, які займали керівні посади в комуністичній партії СРСР, по місту Конотоп виконані в повному обсязі.

Нагадаємо, за даними Українського інституту національної пам'яті на кінець лютого більше тисячі вулиць перейменовано в обласних центрах - це 47% від запланованого.