ua en ru

Коноплянка заявив про готовність залишити "Шальке"

Коноплянка заявив про готовність залишити "Шальке" Фото: Євген Коноплянка (instagram.com/konoplyanka.official)

Українець шкодує, що залишив "Севілью"

Півзахисник "Шальке" Євген Коноплянка заявив, що готовий покинути клуб заради того, щоб отримати регулярну ігрову практику. Про це повідомляє телеканал "Футбол 1".

"Я готовий покинути будь-яку команду, де я не граю. Навіть якщо б це була "Барселона". Неважливо, яка це буде команда. Готовий піти куди завгодно, головне-грати. Я б ні за що не покинув "Севілью", якби знав, що йду в таку яму. Для мене зараз це яма. Якщо тренер залишається, то я 100% йду", - сказав Коноплянка.

Раніше хавбек назвав головного тренера "Шальке" Маркуса Вайнцірля боягузом.

"Він сказав, що мені краще знайти інший клуб. А я йому кажу: "Слухай, а ти думаєш, ти тут залишишся довше, ніж я?". Якщо ти хочеш відпустити людину, якого купили за 15 млн, то потрібно більше пояснень і ми повинні розлучитися. А він кличе мене поговорити на хвилину, коли я їду додому. А чому заздалегідь не можна було поговорити? Це боягузтво, він боягуз, я не буду приховувати", - розповів Євген.

Керівництво клубу заявило, що оштрафує українця за критику спеціаліста. Сума штрафу поки не називається. Керівництво клубу визначиться з нею після бесіди з гравцем.

У минулому сезоні українець провів у Бундеслізі 17 матчів (5 - в основному складі), в яких забив один м'яч.

Нагадаємо, раніше спортивний директор клубу німецької Бундесліги "Шальке-04" Крістіан Хайдель спростував чутки про те, що українець Євген Коноплянка покине ряди команди по закінченні сезону.