ua en ru

Кононенко пов'язав звинувачення Наливайченка проти нього з передвиборчою боротьбою

Кононенко пов'язав звинувачення Наливайченка проти нього з передвиборчою боротьбою Фото: Ігор Кононенко

Кононенко заявляє, що документи Наливайченка щодо нього не дають підстав для відкриття справи

Заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП) Ігор Кононенко пов'язав звинувачення екс-голови Служби безпеки України (СБУ) Валентпина Наливайченка проти нього з передвиборчою боротьбою. Про це Кононенко заявив у четвер, 15 жовтня, під час засідання антикорупційного комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

"Не зрозуміла природа цих документів, не зрозумілий зв'язок з Україною і особисто мною... Юристи кажуть, що згідно з цих документів підстав для відкриття справи немає. Моє бачення, що ці процеси пов'язані з загостренням політичною боротьби, вони мають на меті скомпрометувати мене особисто і політичну силу, яку я представляю. У першу чергу пов'язую з місцевими виборами. Кримінальне провадження не відкрито", - заявив Кононенко.

Варто відзначити, Наливайченко стверджує, що Кононенко пов'язаний із корупцією. Мова йде про документи, якими, за словами Наливайченка, доводиться зв'язок Кононенко з компанією Intraco management Ltd, яка щомісяця виводить з України від 100 до 300 тис. дол. У діяльності компанії присутні ознаки відмивання грошей.

У свою чергу, Кононенко ці звинувачення заперечує.

"По-перше, це фотокопії. На цих фотокопіях немає ні підписів, ні будь-яких відміток банку. По-третє, для тих фахівців, які в цьому розбираються, ті копії нібито платіжних документів, які там є, це transfer by payment order, він не є платіжним документом. Єдиним платіжним документом є swift. Тransfer by payment order, якщо дійсно це документи, які відповідають дійсності, це виключно намір про платіж", - заявив нардеп.

Нагадаємо, суд відмовився зобов'язати Генеральну прокуратуру Україну (ГПУ) почати розслідування проти Президента України Петра Порошенка по офшорах.