ua en ru

Конкурси з продажу "Укргазбанку" і банку "Київ" можуть відбутися в найближчі 2-3 роки, - Мінфін

Прийняття законопроекту про продаж капіталізованих банків дозволить у найближчі 2-3 роки провести конкурси з продажу "Укргазбанку" і банку "Київ", через 5 років - банку "Родовід". Про це повідомила директор департаменту фінансової політики Міністерства фінансів України Тетяна Сисоєва, передає Reuters.
За її словами, в результаті приватизації вдасться повернути бюджету значну частину з 25,8 млрд грн, вкладених в капітали цих установ. "Укргазбанк" отримав близько 9,8 млрд грн, "Родовід" - 12,4 млрд, Київ - 3,6 млрд.
"Мета - створення правового поля для виходу держави з капіталу банків і досягнення ефективності. Це можливо через максимальне підвищення вартості акцій, що дозволить отримати максимальну суму від продажу", - сказала Сисоєва.
Після капіталізації 2009 року державі належать 92% "Укргазбанку", активи якого на 1 жовтня склали 15,9 млрд грн, і майже на 100% банків "Родовід" і "Київ" з активами відповідно 9,4 млрд грн і 3,1 млрд грн.
Нагадаємо, раніше комітет Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики вирішив рекомендувати парламенту прийняти в першому читанні законопроект "Про особливості продажу пакетів акцій, що належать державі у статутному капіталі банків". На сьогоднішній день таких банків в Україні три - "Укргазбанк", Банк"Київ" і "Родовід банк".