ua en ru

У конкурсі на посаду керівника ДП "Артемсіль" візьмуть участь екс-керівники підприємства, - ЗМІ

У конкурсі на посаду керівника ДП "Артемсіль" візьмуть участь екс-керівники підприємства, - ЗМІ

У конкурсі на місце генерального директора ДП "Артемсіль" візьмуть участь кілька колишніх керівників підприємства. Про це 31 березня, повідомили ЗМІ з посиланням на власні джерела в Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

"В даний час свої заявки на посаду керівника компанії готують Олександр Степаненко, Олександр Панченко, Дмитро Доценко і Сергій Пирін", - пишуть інформаційні портали. Всі перераховані особи у різний час вже очолювали підприємство.

Так, Степаненко обіймав посаду генерального директора ДП "Артемсіль" у другій половині минулого року і був звільнений у грудні з формулюванням "за прогул без поважних причин". Його звільнення прокоментував міністр АПК Олексій Павленко: "Основну частину питань про зв'язки з сепаратистами і про "фірми-прокладки", він буде коментувати в правоохоронних органах. Міністерство наслідком займатися не має права. Але перевірка діяльності і аудит проводяться".

До нього протягом півтора місяців посаду обіймав Олександр Панченко (екс-керівник податкової служби міста Краматорська).

Дмитро Доценко керував підприємством у період з 2009 по 2014 рік. Він звільнився за власним бажанням після візиту в Київ до голови Мінап Ігоря Швайки, який, у свою чергу, викликом Доценко в столицю відреагував на звернення депутатів Соледарського міськради (вони вимагали змінити старе керівництво і зламати корупційні схеми навколо "Артемсолі").

У 2000-2009 рр. генеральним директором підприємства був Сергій Пирін.
Його звільнення експерти пов'язують з низкою гучних скандалів, включаючи порушення кримінальну справу за статтею 191 КК України (частина 3 "Привласнення або розтрата майна, ввіреного особі чи перебувало в його віданні, вчинене за попередньою змовою групою осіб"). Справу проти екс-гендиректора досі не закрито - номер ЄРДР 05067212009002289002.

Як повідомлялося раніше, 29 березня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк в ефірі телеканалу ICTV заявив про наміри уряду проводити публічні конкурси на посади керівників державних компаній.

"Тепер всі керівники державних компаній - тільки на відкритому конкурсі. Будь ласка, публічно, в прямому ефірі, вибираємо керівників державних компаній, і тут вже не вийде кума-свата-брата вставляти", - сказав Яценюк.