ua en ru

У конкурсі на посади в ДБР найменше кандидатів подались до управління військових злочинів

У конкурсі на посади в ДБР найменше кандидатів подались до управління військових злочинів Фото: Роман Труба (УНІАН)

Найбільше документів кандидати подали до управління службових злочинів та боротьби з корупцією

Найменше кандидатів на посади до Державного бюро розслідувань (ДБР) подалися до відділу управління військових злочинів. Про це в коментарі кореспонденту РБК-Україна повідомив секретар конкурсної комісії з відбору співробітників до ДБР і представник громадської організації StateWatch Олександр Лємєнов.

"Найменше кандидатів подалися до відділу управління військових злочинів. Анатолій Матіос (військовий прокурор, - ред.) також поетендував на посаду директора ДБР. Він така людина, що може свої особисті бажання ставити вище... Він дав своїм (працівникам військової прокуратури, - ред.) вказівку не подаватися. Тож конкурс буде подовжено, я більш ніж впевнений", - сказав Лємєнов.

За його словами, найбільше документів кандидати подали до Управління службових злочинів та боротьби з корупцією.

Також секретар конкурсної комісії зазначив, що для початку роботи ДБР має бути набрано 30% співробітників.

Нагадаємо, раніше директор ДБР Роман Труба зазначив, що скоро буде готове приміщення, в якому розташується офіс Бюро. Запрацювати ДБР може вже у вересні цього року.

Додамо, що 25 травня 2018 розпочався перший етап відбору кандидатів, а саме тестування на знання законодавства для перших 250 учасників на посади слідчих центрального апарату ДБР. Тести надав Офіс Ради Європи. Остаточний відбір на всі посади відбудеться у липні.