ua en ru

Конкурс з приватизації ОПЗ може не відбутися, - Білоус

Конкурс з приватизації ОПЗ може не відбутися, - Білоус Фото: Білоус заявив про можливий провал приватизації ОПЗ

У разі неможливості проведення конкурсу в заявлені терміни, другий конкурс може бути проведений восени

Голова Фонду держмайна Ігор Білоус допускає, що конкурс з приватизації Одеського припортового заводу (ОПЗ) може не відбутися. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Він нагадав, що для проведення конкурсу однією з умов є наявність мінімум двох претендентів, один з яких обов'язково повинен бути нерезидентом України. Також, голова фонду зазначив, що в разі провалу першого конкурсу, другий можна буде провести восени.


"Щоб конкурс відбувся, претендентів має бути щонайменше двоє, причому один - обов'язково нерезидент...якщо раптом заявок буде трохи або робоча група після вивчення пакету документів не дасть інтересантам дозволу на участь, другий конкурс можна буде провести восени - вже з урахуванням наявного на сьогодні досвіду. Звичайно, цього не хотілося б", - підкреслив Білоус.

Ігор Білоус також повідомив, що Фондом держмайна розроблений новий проект закону "Про приватизацію", в якому враховані всі недоліки, які допускалися при попередніх спробах приватизації ОПЗ. За словами голови ФДМУ, цей законопроект протягом найближчих двох тижнів буде передано на узгодження в профільні міністерства.

Нагадаємо, експерти оприлюднили формулу "адресної" приватизації ОПЗ.